- Greit å bli rik på barnehage

Foto: (TV 2)

Statssekretær Lisbet Rugtvedt (SV) i kunnskapsdepartementet er ikke enig i at det er et problem at noen tjener seg rike på barnehager.

29.11.06 15:14

- Jeg skjønner at det kan framstå som urimelig at noen skor seg på barnehager, men det viktigste er å opprettholde kvaliteten. Etter loven er det lov å tjene penger på barnehager så lenge de som driver det har et godt tilbud til barna, sier statssekretær Lisbet Rugtvedt til Nettavisen.

NRK skrev tirsdag om Trine Firvåg-Hansen som i fjor tjente 4,5 millioner kroner på drift av familiebarnehager. Det er statens driftstilskudd til de private barnehagene som har gjort at Firvåg-Hansen har tjent seg rik. Tilskuddet fra staten dekket i 2005 hele 61 prosent av barnehagenes driftsutgifter, og var dermed den største inntekten til de private barnehagene.

Rugtvedt sier at driftstilskuddet fra staten skal gå til å dekke lønnsutgifter.

- Hensikten med finansieringssystemet er at det skal være lett å starte barnehager for å få nok plasser, sier Rugtvedt. Hun tror ikke statens driftsstilskudd vil bidra til at noen starter barnehage for å tjene seg rik.

- Hvis det hadde vært så lett, så ville det vært flere som startet barnehage, sier Firvåg-Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.