RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Haga snakker usant

Sist oppdatert:
Oslos byråd for finans og utvikling trekker seg fra etikkforum med øyeblikkelig virkning.

(iOslo.no) Byråd for finans og utvikling i Oslo, André Støylen trekker seg fra forum for etikk i kommunesektoren med øyeblikkelig virkning. I en pressemelding kommer han med kraftige beskyldninger mot medlemmer i gruppa. Leder for gruppa er kommunalminister Åslaug Haga.

Byråden skriver selv i sin pressemelding:

«Jeg kan dessverre ikke lenger delta som medlem i Forum for etikk i kommunesektoren under statsrådens ledelse.

Hensikten med forumet er å bidra til høy etisk standard i kommunal virksomhet og dermed også til kommunenes gode omdømme.

Jeg støtter etikkforumets arbeid fullt ut, men jeg oppfatter ikke at den opptreden vi erfarer fra statsråden og flere av regjeringens øvrige medlemmer er forenlig med disse målene. Tvert i mot opplever vi en politisk metodikk basert på usannheter, mistenkeliggjøring av politiske motstandere, manglende respekt for lokaldemokratiet og bruk av statsapparatet for å fremme rene partiinteresser.

Presentasjonen av regjeringens hovedstadsmelding sist fredag – og argumentasjonen som i den forbindelse ble brukt av regjeringens representanter – føyer seg inn i dette bildet.

Som finansbyråd i Oslo kan jeg forholde meg til en regjering som kun oppfatter hovedstadens valgte ledelse som en politisk motstander, selv om jeg synes det er synd både for landet og for byen. I utgangspunktet finner jeg det heller ikke vanskelig å arbeide med etiske spørsmål på tvers av politiske skillelinjer. Men jeg kan ikke med troverdighet delta i et forum for etikk når jeg stadig må konstatere at lederen i andre sammenhenger ikke opptrer etter vanlige etiske standarder, sier byråd André Støylen.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere