RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hagen bør be om unnskyldning

REAGERER: Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen reagerer kraftig på Carl I. Hagens uttalelser til Nettavisen.
REAGERER: Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen reagerer kraftig på Carl I. Hagens uttalelser til Nettavisen. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Raymond Johansen mener Hagen bagatelliserer 22. juli-terroren.

Carl I. Hagens uttalelser til Nettavisen om forsøk på å kneble ytringsfriheten gjør vondt verre for de terrorrammede etter 22. juli-angrepene, mener Arbeiderpartiets generalsekretær Raymond Johansen.

-Det er et hån mot de etterlatte etter 22. juli. Carl I. Hagen bør be om unnskyldning, sier Johansen til Klassekampen. 

Johansen er Oslo Aps listetopp og byrådslederkandidat foran kommunevalget, mens Carl I. Hagen er Oslo Frps førstekandidat.

Utspillet Raymond Johansen reagerer på kom i et intervju Nettavisen gjorde med Frp-nestoren Carl I. Hagen søndag etter hærverket mot Max Hermansens bruktbokhandel samme dag. Her ga Hagen uttrykk for at han ser på slike aksjoner som et forsøk på å kneble meningsmotstandere. Hagen erkjente terror og drap utført av høyreekstreme i Norge, men rettet likevel en pekefinger mot krefter på venstresiden:

«De egentlige pøblene»

«Vi har Hadelands-drapene, drapet på Benjamin Hermansen og selvsagt 22. juli-terroren. Likevel, når det gjelder forsøk på å kneble ytringsfriheten gjennom virkemidler som det vi nå ser et eksempel på overfor Max Hermansen, bør norsk presse ta innover seg hvem som er de egentlige pøblene», sa Carl I. Hagen blant annet i intervjuet. 

Les intervjuet: - Pøblene er på venstresiden

Det er denne formuleringen Raymond Johansen reagerer på. Partisekretæren viser også til Hagens uttalelse til Nettavisen etter terrorangrepene i København, da han sa det bare var et tidsspørsmål før noe tilsvarende skjer i Norge.

Les også: - Bare et tidsspørsmål før det skjer i Norge

- Veldig alvorlig

- Jeg synes dette er veldig, veldig alvorlig. Carl I. Hagen bagatelliserer det verste terrorangrepet som har funnet sted i Norge etter krigen - kanskje det verste noen gang, sier Raymond Johansen til Klassekampen.

Overfor Nettavisen utdyper Raymond Johansen:

-For meg er voldshandlinger voldshandlinger og terror terror, uansett hvor det kommer fra. Frp synes å være helt besatt av islam og muslimer og tar det opp i enhver sammenheng.

- Puster ild til glørne

Johansen advarer mot en slik retorikk.

- Dette er å puste ild til glørne for ytterliggående krefter, det er å tegne opp et bilde av at det er «oss» mot «dem». Ordet «snikislamisering» er viktig her. Når man bruker det, påstår man at det er mennesker i Norge som forsøker å innføre en annen styringsform bak ryggen på demokratiet. Hvilket signal gir det? spør Johansen.

-Samtidig forstår du vel Hagens irritasjon over hærverket som rammet Max Hermansen?

-Ja, der er jeg helt enig med Hagen. Jeg forsvarer Max Hermansens rett til å ytre seg, selv om jeg er dypt og dundrende uenig med ham. Et angrep som det han ble utsatt for søndag hører ingen steds hjemme.

Beklager ikke

Carl I. Hagen sier til Klassekampen at han mener kritikken fra Johansen feilslått. Han avviser at han har bagatellisert 22. juli-terroren.

- Jeg har i et intervju nettopp pekt på tre tragiske hendelser utført av høyreekstreme: 22. juli, hadelandsdrapene og drapet på Benjamin Hermansen. Men all småvold og trusler har kommet fra venstresiden, sier Hagen til avisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere