RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)

- Hagen ruinerer meg

Sist oppdatert:
Jan Simonsen har tapt injuriesaken mot Carl I. Hagen og Fremskrittspartiet, og må betale 1,1 millioner kroner. - Hagen gjør meg til gjeldsslave, sier Simonsen.

Høyesteretts kjæremålsutvalg har avvist Jan Simonsens injuriesak mot Carl I. Hagen og Fremskrittspartiets partigruppe, etter at Simonsen i 2001 gikk til sak på grunn av uttalelser som Hagen kom med etter at Simonsen ble kastet ut av partiet.

Nå må Simonsen ut med 1,1 millioner.

- Carl I. Hagen vet veldig godt at jeg har verken hus, leilighet eller bil som kan selges. Så han har vel muligheten til å gjøre meg til gjeldslave for resten av livet. Det får være opp til hans egen moral, sier Jan Simonsen til TV 2 Nettavisen.

- Tråkker på folk
Regningen på 1,1 millioner kroner har han allerede fått i posten fra Fremskrittspartiet.

- Jeg har allerede fått et skriftlig krav fra Carl I. Hagens advokat, om at jeg må betale 1,1 millioner kroner innen fjorten dager. Jeg tror fristen går ut om to dager. Det krever nok tid og høy levealder for å få betalt dette, sier Simonsen, og går til frontalangrep på Hagen.

- Carl. I. Hagen er av den oppfatning at dersom det er innenfor loven så er det greit å tråkke på personer og komme med usannheter, og forsåvidt etter det vi har sett de siste dagene, sløse med skattepenger, sier Simonsen.

- Burde vært rausere
De 1,1 millionene han må betale til Hagen og Fremskrittspartiet dekker saksomkostninger for behandlingen av saken i både tingretten, lagmannsretten og i Høyesteretts kjæremålsutvalg.

- Rent personlig så synes jeg Frp burde vært rause nok til å dekke egne saksomkostninger. For dommen fra Lagmannsretten slo faktisk fast at det ikke var ført sannhetsbevis for Carls angrep mot meg, sier Simonsen til TV 2 Nettavisen.

- Har du virkelig ikke noen penger å betale Hagen?

- Nei, da jeg fikk hjerteinfarkt i april hadde jeg 200 kroner i lommeboka, og gikk og lurte på om jeg hadde råd til å ta en taxi til legevakten, sier Simonsen.

Skuffet over avvisning
Den tidligere Frp-politikeren er skuffet over at Høyesterett ikke ville behandle saken.

- De avviser saken fordi den ikke er prinsipiell nok, og brukte ikke begrep om at den ikke ville føre fram. Jeg er jo uenig i at det ikke er interessant nok prinsipielt. Det med eksklusjoner i Frp burde være av interesse, sier Simonsen, og fortsetter:

- Rettsvesenet kan ta stilling til usakelige oppsigelser, så Høyesterett burde tatt stilling til det å bli kastet ut av et politisk parti. Å bli kastet ut av et politisk parti du støtter er et brudd på mine menneskerettigheter, sier han.

Hans siste mulighet nå å sende saken til domstolen Strasbourg.

- Men det koster mye penger, sier Simonsen.

«Forkastelig og uakseptabelt»
Bakgrunnen for injuriesøksmålet var opplysninger i TV 2s «Rikets tilstand» om Simonsen og hans private tilknytning til homsestedet Enka.

Opplysninger som fikk Carl I. Hagen til å kalle Simonsens livsførsel «forkastelig og uakseptabelt for en stortingsrepresentant».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere