*Nettavisen* Nyheter.

- Halvorsen sprer hat

- Kristin Halvorsen har trukket hatbegrepet inn i valgkampen, mener Lars Sponheim.

11.08.05 16:47

HØYSKOLEN I OSLO (TV 2 Nettavisen): Venstre-leder Lars Sponheim er opprørt over Kristin Halvorsens kanonade mot KrF-leder Dagfinn Høybråten i Dagbladet torsdag.

- Høybråten krymper mennesker, hevdet Halvorsen, og sa at KrF-lederen «spiller kynisk på fordommer» for å sanke stemmer.

- Dette bringer en dimensjon inn i valgkampen som underbygger et fiendebilde og hatbegrepet, sier Lars Sponheim til TV 2 Nettavisen.

Desperat
På en pressekonferanse torsdag om Venstres skolesatsing, brukte han mye av tida på Halvorsens angrep på Høybråten.

- Dette er uverdig for demokratiet vårt, hevdet han.

Sponheim mener Halvorsen bidrar til en amerikanisering og en forsimpling av debatten, og at det er SV-lederen som er mest desperat etter å sikre seg stemmer.

- Jeg vil rope et varsku i valgkampen. Man må ikke bli så nervøs at man tyr til slike begreper. At hun tråkker på den demokratiske meningsutvekslingen, opprører meg, sier Sponheim.

Sponheim-rap
Onsdag fikk Unge Venstre kritikk for ”Sponheim-rap-en” der Sp-leder Åslaug Haga blir omtalt i svært direkte vendinger. Sponheim innrømmer at han ikke har hørt rap-en, men hevder den ikke kan sammenliknes med Halvorsens utfall.

- En ting er litt humor som går over kanten. Halvorsen bringer begreper inn i valgkampen som vi ikke må gjøre til størrelser i den demokratiske diskusjonen, sier han.

- Bør Kristin Halvorsen be Høybråten om unnskyldning?

- Det har jeg ikke noe med. Det er opp til Høybråten å vurdere, sier Sponheim.

Dagfinn Høybråten inviterte torsdag Kristin Halvorsen til kaffe for å diskutere SV-lederens krasse utspill. Til TV 2 Nettavisen sier Halvorsen at hun gjerne vil møte Høybråten, men at hun ikke har gått til noe personangrep.

- Dette er ikke et personangrep, det handler om politikk. Jeg har ikke noe trøbbel med å snakke med Høybråten. Jeg vil møte ham mange ganger under valgkampen, sier Halvorsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag