RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FIKK AVSLAG: Da 17 år gamle Noor Darbs søkte jobb på kaffebaren Wayne's Coffe i Torvbyen, fikk hun avslag angivelig på grunn av hijaben hun bruker.
FIKK AVSLAG: Da 17 år gamle Noor Darbs søkte jobb på kaffebaren Wayne's Coffe i Torvbyen, fikk hun avslag angivelig på grunn av hijaben hun bruker. Foto: Trine Sirnes (f-b.no)

- Han ba meg søke jobb et sted hvor jeg og hijaben ikke synes

- Jeg har erfaring med kasse- og serveringsarbeid og trodde jeg hadde en god mulighet, sier Noor (17).

- Der og da ble jeg veldig lei meg, og tenkte at jeg aldri ville få en jobb igjen, sier Noor Darbs (17) om da hun søkte jobb på kaffebaren Wayne’s Coffee i Torvbyen.

- Jeg har jobbet lignende steder før og har erfaring med kasse- og serveringsarbeid, så jeg trodde jeg hadde en god mulighet til å få jobb, sier 17-åringen til f-b.no.

Les saken i f-b.no her

Senterleder: - Helt ukjent for meg
To dager før ungjenta, som til daglig er elev ved Frederik II, leverte søknaden hos den daglige lederen på Wayne’s Coffee, tok hun beslutningen om å begynne å bruke hijab.

- Da jeg leverte søknaden lurte den daglige lederen på om jeg kom til å ta av meg hijaben mens jeg arbeider, hvis jeg fikk jobb der. Da jeg sa nei, sa han at det ikke ville gå fordi det var regler i om at de ansatte skal kle seg nøytralt. Han sa at det var Torvbyens regler, forklarer ungjenta.

Han mente at jeg burde finne meg en jobb hvor ingen kunne seg meg og hijaben min, som for eksempel som telefonselger.

Påstanden om at disse reglene tilhører Torvbyen, kjenner ikke senterleder Morten Huth seg igjen i.

- Det har jeg aldri hørt snakk om. Det er virkelig helt ukjent for meg, sier han til Fredriksstad Blad.

Har uniformsreglement

Daglig leder ved Wayne’s Coffee i Fredrikstad, vil ikke uttale seg, og ber om at alle spørsmål rettes til Wayne’s Coffees hovedkontor i Oslo. Geir Syversen er daglig leder for alle Wayne’s Coffee-kaffebarene i Norge. Han kan opplyse om at alle kaffebarene med navn Wayne’s Coffee i Norge, har et uniformsreglement.

- Man skal bruke forkle og piquetrøye med Wayne’s Coffees logo, samt at reglementet forteller litt om hvilke benklær man kan bruke. Vi har ikke åpnet for at ansatte hos oss – på generelt grunnlag – kan bruke hodeplagg, sier han.

- Synes du det er litt diskriminerende at jenter som av religiøse og personlige grunner bruker hijab, ikke kan få jobb hos dere på grunn av at det ikke er tillatt med hodeplagg?

- Det har jeg ingen kommentar til.

- Jeg ble lei meg
Ifølge Darbs skal den daglige lederen også ha sagt at hun burde finne seg en jobb hvor hun ikke synes.

- Han mente at jeg burde finne meg en jobb hvor ingen kunne seg meg og hijaben min, som for eksempel som telefonselger, sier hun.

Jeg ble lei meg og tenkte at jeg nå aldri ville få en ny jobb igjen. Jeg møtte en venninne på bussen, og tårene bare rant.

17-åringen forklarer at hun ble skuffet da hun fikk avslag angivelig på grunnlag av hijaben hun bruker, og fryktet umiddelbart at hun aldri vil få jobb igjen.

- Jeg ble lei meg og tenkte at jeg nå aldri ville få en ny jobb igjen. Jeg møtte en venninne på bussen, og tårene bare rant da jeg fortalte henne hva som hadde skjedd. I tillegg mener jeg at jeg så et kors rundt håndleddet på han som ga meg avslag, og synes det er rart hvis religion er årsaken til at jeg ikke kan jobbe der med hijab, når han åpenlyst brukte kors, sier hun, og legger til:

- Jeg tror ikke han mente noe vondt med det han sa, men jeg synes alle burde ha like muligheter for å få jobb – uavhengig av utseende eller religion.

Etter hva f-b.no kjenner til, skal også to andre jenter som har søkt jobb ved Wayne’s Coffee fått avslag på grunn av at de bruker hijab.

Les flere saker i f-b.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere