*Nettavisen* Nyheter.

- Hanssen kommer ikke i matkø

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Små barn og alenemødre står timesvis i matkø i Oslo, men Bjarne Håkon Hanssen kommer ikke til å møte dem.

26.10.06 18:27

Onsdag avslørte Nettavisen at barn og alenemødre står i timevis i matkø sammen med narkomane utenfor Blå Kors i Oslo.

Nettavisen forsøkte hele onsdag å få en kommentar fra arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, for å høre om han ville være med når Blå Kors har sin ukentlige utdeling av mat til Oslos fattigste .

Torsdag ettermiddag fikk Nettavisen svar på om statsråden ville ta seg tid til møte de fattige.

- Han har ikke anledning til å møte i matkø på tirsdag, sier seniorrådgiver Gro Ørsal i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til Nettavisen.

- Hva med neste tirsdag?

- Dette må skje på hans eget initiativ, svarer Ørsal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix/Cornelius Poppe

- Skammelig
Georg Rønning, daglig leder i foreningen Fattignorge, som taler landets 140.000 sosialhjelpmottakere sin sak, reagerer kraftig på at statsråden ikke har anledning til å møte i matkø.

- Jeg synes dette er en skammelig prosess. Det virker som om man har noe å skjule når man ikke ønsker å møte de menneskene man egentlig er satt til å hjelpe, sier Rønning til Nettavisen.

- Jobber med saken
Onsdag ettermiddag ba Nettavisen departementet om en kommentar til at alenemødre må stå i matkø i Norge 2006, og hvordan regjeringen kan godta at dette kan skje.

- Regjeringen jobber med å avskaffe fattigdom på bredt plan. Vi la fram to handlingsplaner sammen med statsbudsjettet for 2007 med nye tiltak for over en milliard kroner for å bidra til å bekjempe fattigdom. Fattigdom krever bred tilnærming. Derfor inneholder handlingsplanene tiltak på flere felt, et tiltak er for eksempel å øke veiledende normer for sosialhjelp, men også, og ikke minst, tiltak for å øke mulighetene til å komme i arbeid, svarte statssekretær Laila Gustavsen i Arbeids- og inkluderingsdepartementet i en e-post til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag