RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har ikke vært borti noe så ekstremt

Sist oppdatert:
Bjarne Håkon Hanssen er rystet over at Frp-politiker Øistein Christoffersen sammenligner innvandrere med hunder.

(iBergen.no) Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen trodde ikke sine egne ører da han hørte om hundeuttalelsene til Frp-byråden i Bergen Øistein Christoffersen.

Hunder og innvandrere
Det var i forbindelse med et intervju i Åsane Tidende at Christoffersen trakk paralleller i oppdragelsen av hunder og innvandrere.

- Vi må sørge for at de som er her blir integrert på en skikkelig måte. Det inkluderer opplæring i både språk og hvordan vårt samfunn fungerer. Det handler om grensesetting, og er ikke annerledes enn å oppdra barn eller hunder, sa Frp-byråden til avisen.

Dette fikk Hanssen til å reagere.

- Ekstremt
- Jeg tror nesten ikke jeg har vært borti en noe så ekstrem uttalelse som den han (Christoffersen) kom med. Det er oppsiktsvekkende at en politiker kan gå ut og sammenligne andre befolkninger med hunder, sier Hanssen til iBergen.no.

Uttalelsen har gått landet rundt og Hansen mener det her er snakk om et holdningsproblem, stikk i strid med det arbeidet Hanssen mener han gjør.

- Det han her gir uttrykk for er ekstremt ekskluderende. Det er oppsiktsvekkende at politikere på dette nivået uttaler seg slik. Her burde partilederen (Siv Jensen) kommet på banen, sier Hanssen.

Frp-leder Siv Jensen har ikke ønsket å uttale seg i saken og henviste til innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen.

Beklaget
Dette er også noe som provoserer Hanssen.

- Jeg tror ikke noe slikt ville skjedd hos oss, men dersom det hadde det ville nok partileder kommet på banen for å si at det ikke er representativt for partiets syn, sier Hanssen.

Tidligere i høst kom Arbeids- og inkluderingsdepartementet ut med en språkveileder hvor ulike ord og uttrykk knyttet til innvandring ble forklart hvordan kunne brukes. Hanssen ser imidlertid ikke som sin oppgave å være språkpoliti.

- Det er viktig å si at vi ikke er noe språkpoliti. Vi ringer ikke rundt til folk for å dømme og fortelle hva de har sagt galt, men den sammenligningen var å gå over streken, avslutter Hanssen til iBergen.no.

Christoffersen sa tidligere tirsdag til iBergen.no at han innså at ordbruken hadde vært uheldig, men ønsket ikke å uttale seg annet enn gjennom en pressemelding.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere