*Nettavisen* Nyheter.

- Hareide har skiftet dialekt

Knut Arild Hareide takker KrF-erne i talen sin til på partiets valgvake. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

KrF-leder Knut Arild Hareide skaper Twitter-storm etter at han endret dialekt i valgkampsendingen.

15.09.15 00:08

En av valgets vinnere holdt sin tale i natt på en tilsynelatende ny dialekt. Det har skapt Twitter-storm.

Se kommentarene på Twitter her:

– Det er lov å kjenne på en liten skuffelse ut fra den valgkampen og den
innsatsen vi har hatt, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Valgkvelden startet med dramatiske valgdagsmålinger for KrF, der partiet var helt nede på 4-tallet i oppslutning. Utover kvelden steg resultatene, og i 23.30-tiden lå prognosen på 6,1 prosent.

– Det hersker fortsatt usikkerhet, men vi har hatt en formstigning, sa Hareide da han talte til valgvaken og takket for innsatsen i valgkampen.

Følg valgresultatene direkte her!

Flyktningsituasjonen har preget valgkampen sterkt, spesielt de siste to ukene. Hareide vet ikke hvorfor sympatien og engasjementet som har kommet til uttrykk hos nordmenn ikke ga seg utslag i flere stemmer til KrF.

– Vi har et ekte og brennende engasjement for menneskeverdet. Det skal vi kjempe for nå, sa han.

For fire år siden gjorde KrF et historisk dårlig valg med 5,6 prosent. Målet har vært å gjøre det bedre denne gangen. Prognosene viser at det trolig vil skje, men mange i KrF hadde håpet på mer.

– Det er lov å kjenne på en liten skuffelse ut fra den valgkampen og den innsatsen vi har hatt. Men vi kan være utrolig stolte. Vi har løftet denne valgkampen og snakket om de verdiene vi brenner for, sier Hareide.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Knut Arild Hareide på valgvaken til KrF sammen med kona Lisa Maria Hareide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Like før klokken 23 lå partiet og vaket på over 6 prosent.

– Det er deilig når det går den veien. Stemningen begynner å ta seg opp, sier første nestleder Dagrun Eriksen til NTB.

Målet har vært i hvert fall å gjøre det bedre enn valget i 2011, da partiet fikk 5,6 prosent. Det var KrFs dårligste resultat siden partiet ble startet på 1930-tallet.

Les også: Miljøpartiet De Grønne nekter å velge side

Eriksen mener en oppslutning på rundt 6-tallet samsvarer mye mer med den følelsen de hadde under valgkampen enn med hva de tidlige valgdagsmålingene antydet.

– Alt over 5,6 er bra. Og havner vi over 6, er jeg veldig godt fornøyd, sier hun.

Hun mener partiet hadde en god valgkamp, hvor verdispørsmål sto sentralt. Partileder Knut Arild Hareide ble også kåret til valgkampens vinner av Kampanje.

Sentrale KrF-politikere sier noen av KrFs hjertesaker har fått stor oppmerksomhet i valgkampen – som spørsmål om søndagsåpne butikker og ikke minst flyktningkrisen.

Parlamentarisk nestleder Hans Olav Syversen var på forhånd usikker på om sakene ville gi seg utslag i at folk stemmer på partiet.

– Dette er jo et lokalvalg, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.