RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hårreisende å legge skylda på pasientene

Foto: Skjermdump
Siv Jensen langet ut da Navarsete skyldte på pasienter som ikke møter opp til legetime. - Meget uklokt av Navarsete, mener kommunikasjonsrådgiver.

Sp-leder Liv Signe Navarsete valgte å flytte fokuset over på pasienter som ikke møter opp til time da helsekøene ble debattert under NRKs folkemøte i Tromsø torsdag kveld.

- Vi har fantastiske sykehus og leger i Norge, men folk må møte frem til legetimene. Høyres privatisering vil tappe de offentlige sykehusene for fagfolk og lokalsykehusene blir lagt ned. Vi vil omorganisere slik at folk kommer til timene, sa Navarsete, og møtte momentant krass kritikk fra Siv Jensen.

- Det er hårreisende av Navarsete å legge skylda på pasientene. Vi må diskutere hvordan vi kan lage et system som setter pasientene først. Alle skal få behandling der det er ledig plass når det trengs.

Meget uklokt
Kommunikasjonsrådgiver Elizabeth Hartmann fulgte folkemøtet torsdag, og delte sine vurderinger med Nettavisen. Hun mener utspillet fra Navarsete må sees på som et sleivspark.

- Dette var veldig uklokt av Navarsete, og spesielt når debatten handler om sykdom.Det blir rett og slett en bortforklaring der hun fraskriver seg ansvar. Dette blir en lav karakter på Navarsete, sier Hartmann, som tror Sp-lederen kommer til å angre på utspillet.

Følg Nettavisens liveblog Valg 2013 her.

Høyres helsepolitiske talsmann Bent Høie slang seg og med i debatten.

- Hver gang vi får disse historiene sier helseministeren at de involverte ikke har funnet frem i systemet. Han har ansvaret, og det må skje en endring. Vi må innføre fritt behandlingsvalg ved private sykehus. Det er Ingen grunn til at det ikke skal fungere når det finnes ledig kapasitet. Behandling hos private i dag er for de med god økonomi eller som arbeider et sted der det finnes privat helseforsikring. Jeg kan ikke forstå hvordan helseministeren kan forsvare dette?

Svakt av Høie
Hartmann mener Høie skuffet med lite temperament under debatten, og trekker spesielt frem Høies vanskeligheter med å svare ja eller nei på programlederens spørsmål.

- Det er en klar svakhet, og man forventer mer fra Høyre. Han må være tydeligere, og det beviser at han ikke hører etter. Når det er ja og nei-spørsmål er diskusjonen over. Det er forventet av folk at politkere skal kunne svare for seg i korthet, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Usikker på hva du skal stemme? Prøv Nettavisens valgomat her.

Helseminister Jonas Gahr Støre var klar på at Høie tar helt feil.

- Vi overtok et helse-Norge i milliardkaos. Nå står vi ved et veivalg. Vi behandler stadig flere uten at ventetiden går opp. Med Høyres system vil penger gå ut ut av sykehusene for å finansiere private klinikker. Folketrygden er den beste helseforsikringen man kan få, sa Støre.

Jensen og Støre best
Hartmann mener debatten led av lite temperament sett i forhold til TV2s debatt onsdag, men gir allikevel honnør til både Siv Jensen og Jonas Gahr Støre for å øke temperamentet under Duellen.

- Ellers blir det desverre veldig forutsigbart. Hele hensikten med debatten er jo å klargjøre forskjellene mellom partiene, og det ble desverre ikke så tydelig i dag, med noen få unntak, sier Hartmann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere