RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Heller Gud enn Giske

Foto: Ole Berthelsen/Nettavisen
Sist oppdatert:
- Trond Giske blir aldri erkebiskop, forsikrer Jens Stoltenberg.

STORTINGET (Nettavisen): Forslaget fra Aps sentralstyre om endringer av statskirkeordningen blir slaktet av opposisjonen på Stortinget.

Frp, Høyre, KrF og Venstre står samlet mot forslaget.

- Det blir ikke noe flertall for forslagene om endring av grunnloven, fastslo KrF-leder Dagfinn Høybråten etter spørretimen onsdag.

- Vi var bevisste på dette i Spørretimen, at Regjeringen får med seg dette, slik at vi kan unngå endeløse diskusjoner, sa Høyre-leder Erna Solberg.

Giske
Opposisjonen reagerer spesielt på forslaget om at regjeringen fortsatt skal utnevne biskoper og proster, til en ny valgordning er på plass i Kirken. Dette kan i praksis gjøre kirkeminister Trond Giske til enerådene i kirkesaker, frykter opposisjonspartiene.

- De kvitter seg med religionen, men beholder statens styring over Kirken. Jeg vil heller ha Gud enn Giske, sier Venstre-leder Lars Sponheim til Nettavisen.

- Blir aldri biskop
Statsminister Jens Stoltenberg forsøker å helle olje på sjøen.

- Trond Giske blir aldri erkebiskop i Norge, sier han til Nettavisen.

- Han er derimot kirkemininister i Norge. Det er medlemmene av statskirken i regjeringen som utgjør kirkestatsråd. Det er en ordning vi har hatt i mange hundre år i Norge, og som Sverige har hatt i mange år. Vi inviterer til dialog om den ordningen kan endres, gjennom at vi gjør noe liknende som det i Sverige, å sikre et noe mer representativt demokrati i kirken. Da overførte man også utnevnelsen av proster og biskoper til kirkens egne organer, fortsetter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere