RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hemmelig lærerstreik torsdag

Sist oppdatert:
Lærerne planlegger en hemmelig politisk streik torsdag, ifølge et hemmelig brev.

«Det blir politisk streik for våre medlemmer i skoleverket førstkommende torsdag fra kl 12.00 og ut ordinær arbeidsdag», heter det i brevet som er sendt ut tillitsvalgte i Skolenes landsforbund.

Her kan du lese brevet.

Brevet er skrevet som om streiken er organisert fra sentralt hold i Utdanningsdepartementet.

Utdanningsforbundet er misfornøyd med avtalen som pålegger lærerne å tilbringe mer tid på skolen. Forbundet mener lærernes arbeidsbelastning har økt, uten at det kommer elevene til gode. Lærerne reagerer på at Kommunenes Sentralforbund blant annet vil at mer av lærernes oppgaver kan legges utenom elevenes skoleår.

Kommunenes Sentralforbund (KS) mener streiken er ulovlig, og har onsdag innkalt Utdanningsforbundet til møte.

Hovedforhandlingene i offentlig sektor starter mandag, men særforhandlingene med Utdanningsforbundet om arbeidstidsavtalen begynte allerede for noen dager siden. Neste forhandlingsmøte skulle etter planen startet 3. april.

Utdanningsforbundet vil holde en pressekonferanse i dag klokka 12.00 i forbindelse med meldingen om skolestreik. TV 2 Nettavisen dekker pressekonferansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere