*Nettavisen* Nyheter.

- Høie må svare langt mer fyllestgjørende

VIL TIL BUNNS: Lederen for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Martin Kolberg (Ap), er ikke fornøyd med det svaret statsråden har gitt så langt. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Kontrollkomiteen vil spørre helseministeren om innholdet i dialogen hans med helseforetakene.

18.12.14 08:09

Torsdag skal styret i helse Midt-Norge si sin mening om hvor et nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal bør ligge. Samme dag skal saken også opp i kontrollkomiteen.

Etter et turbulent styremøte i Møre og Romsdal onsdag, gikk styret i det lokale helseforetaket inn for Molde med knappest mulig margin. Ett av styremedlemmene endret mening i siste liten, og møtet var knapt i gang før det kom beskyldninger om lovbrudd og forsøk på korrupsjon for å få tidligere direktør Astrid Eidsvik til å gå inn for sykehus i Molde.

Les også: - Det verste som kan skje nå, er flere utsettelser

Torsdag er det altså det regionale helseforetakets tur til å komme med sin innstilling om tomtevalg i den betente saken. Til slutt er det helseminister Bent Høie (H) som avgjør lokaliseringsstriden.

Misfornøyd komitéleder

Høie selv er for tiden under press fra flere hold fra grupper som vil vite om han har opptrådt uryddig og lagt urettmessige føringer på prosessen. Høyres lokallag i Kristiansund har forsøkt å få i gang en varslingssak i partiet, mens kontrollkomiteen på Stortinget allerede har stilt spørsmål og vil gjøre det igjen.

Komitéleder Martin Kolberg (Ap) er ikke fornøyd med det svaret statsråden har gitt så langt.

– Høie må svare langt mer fyllestgjørende, sier Kolberg. Når komiteen møtes torsdag, vil den formulere et brev med spørsmål til Høie om innholdet i dialogen hans med helseforetakene.

– God eierstyring

Helseministeren selv avviser at han har instruert styrene i saken. Han ønsker ikke å svare på direkte spørsmål om hvorvidt han har fortalt styreleder eller andre hvor han mener sykehuset bør ligge.

– Når jeg ikke svarer helt konkret på det spørsmålet, er det fordi både jeg og departementet har jevnlig kontakt med både administrasjonen og styreleder i helseforetakene. Styreleder har ofte behov for å drøfte vanskelige saker med meg. Det er god eierstyring, og viktig at denne kontakten skjer i fortrolighet, svarte Høie. (©NTB)

Les også: Molde vant første omgang

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.