RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Holstad fortalte ikke sannheten

- FORTALTE IKKE SANNHETEN: Ifølge kilder i Oslo Frp skal Henning Holstad under et møte bedyret at han «ikke hadde noen bindinger» til Regnskapssystemer AS hvor fetteren var styreleder.
- FORTALTE IKKE SANNHETEN: Ifølge kilder i Oslo Frp skal Henning Holstad under et møte bedyret at han «ikke hadde noen bindinger» til Regnskapssystemer AS hvor fetteren var styreleder. Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Henning Holstad anbefalte å gi et oppdrag til et regnskapsfirma hvor fetteren var styreleder.

(iOslo.no) Den siste tiden har leder i helse- og sosialkomiteen, Frp-politiker Henning Holstad, vært under hardt press. Informasjon iOslo.no har fått tak i, viser at Henning Holstad i ett av Frp-gruppens møter i januar i år anbefalte at gruppen skulle bytte regnskapsbyrå.

Daværende nestleder i gruppen, Jøran Kallmyr, tilbød seg å føre regnskapet selv. Men Holstad insisterte på å ha profesjonell regnskapsfører, og anbefalte Regnskapssystemer AS. Han snakket varmt om firmaet, og gruppen sa ja til firmaet.

Under møtet bedyret Holstad at han «ikke hadde noen bindinger» til Regnskapssystemer AS. Han erklærte seg heller ikke inhabil da gruppen skulle ta en avgjørelse i saken, bekrefter flere i Frp-gruppen overfor iOslo.no. Regnskapssystemers styreleder var imidlertid Holstads fetter, Henrik Holstad.

- Løgn er alvorlig
Flere av Frp-gruppens medlemmer reagerer på at Henning Holstad, som den gang var Frp-gruppens leder, sa rett ut at han ikke hadde noen bindinger, og at han ikke erklærte seg inhabil.

- Hvis det stemmer, er det alvorlig. Alle løgner er alvorlig. Jeg liker ikke at folk lyver, sier den nye lederen Svenn Kristiansen i Frp-gruppen til iOslo.no.

Han selv var ikke til stede under dette møtet, og viser til gruppens øvrige medlemmer.

- Burde fortalt sannheten
- Dette stemmer. Han (Henning Holstad journ.anm.) anbefalte oss dette selskapet, og vi sa ja til det. Han fortalte ikke at han hadde noe med dem å gjøre og erklærte seg ikke inhabil, forteller styremedlem i Frp-gruppen, Berit Jensen Riis til iOslo.no.

- Hva synes du om at Henning Holstad holdt tilbake informasjon?

- Han fortalte ikke hele sannheten. Jeg synes at han burde ha opplyst om det. Jeg synes man bør være ærlig, gjøre så godt man kan og fortelle alt.

- Hvordan er det for dere å bli ført bak lyset og oppdage at Holstad oppdrag med offentlige midler til sin fetter uten å erklære seg inhabil?

- Det hadde vært det beste om han erklærte seg inhabil, svarer Jensen Riis.

Klart inhabil
Hvis man ser nærmere på Regnskapssystemer AS, blir det tydelig at Henning Holstad serverte Frp-gruppen en løgn på møtet:

  • Daglig leder i Regnskapssystemer AS, Anna Margrete Teksdal, sitter som styremedlem i Holstads Taxi 2 sammen med Henning og Henrik Holstad.
  • Da oppdraget ble gitt i januar, var Henrik Holstad styreleder i Regnskapssystemer AS. I tillegg var fetter Henrik daglig leder for selskapet i 2005.
  • Henning Holstad, Henrik Holstad og Anna Margrete Teksdal sitter sammen i styret til Cyberlink Norge AS.
  • I Ggg Show AS er Henrik Holstad styreleder, mens Teksdal er kontaktperson.
  • Holstads Taxi 2 og Regnskapssystemer AS deler kontorer i Fr. Nansens Plass 8

- Jeg bekrefter informasjonen. Mer vil jeg ikke si, det er gruppens anliggender, sier Byråd for Velferd og sosiale tjenester, Jøran Kallmyr (Frp) til iOslo.no.

Ja, vi er venner
iOslo.no ringte daglig leder i Regnskapssystemer AS, Anna Margrete Teksdal, for en kommentar.

- Hva har dette med Henning Holstad å gjøre? Han har vi aldri hatt noe med å gjøre, sier hun ampert.

iOslo.no ringer henne opp igjen etter et par minutter og får nye svar:

- Jeg har kjent Henning Holstad lenge, ja i flere år. Du kan definere vennskap som du vil, sier Teksdal og bekrefter samtlige av bindingene mellom henne og Henning Holstad.

iOslo.no konfronterer Henning Holstad med saken, og får følgende reaksjon:

- Gruppestyret visste alt
- Dette var gruppestyret klar over, sier han om sine bindinger til Regnskapssystemer AS.

- Dette dreier seg om bare 12.000 kroner i året. Gruppen visste dette. Jøran Kallmyr var nært informert om dette. Han var gruppens nestleder, og gruppen var enig.

- Du avviser at du løy for dem?

- Ja.

- Men du meldte deg ikke inhabil selv når fetteren din var styreleder i selskapet?

- Nei, jeg fant ingen grunn til det der og da. Jøran Kallmyr visste at jeg hadde bindinger til Regnskapssystemer AS. Jeg har ikke løyet til gruppen. Nå løper man rundt etter tullball. Dette ble tatt opp i gruppen, og det var det. Jeg har informert dem om at jeg hadde bindinger til dem, slik jeg husker det.


Holstad blir etter hvert lei av saken og kaller det «unødvendig skitkasting».

- Jeg orker ikke forholde meg til det, avslutter han.

- Stemmer ikke
Jøran Kallmyr reagerer med en liten latter når iOslo.no ringer ham opp for å konfrontere ham med at Holstad skal ha informert ham om bindingene til Regnskapssystemer AS.

- Jeg kjente ikke til Regnskapssystemer AS sine bindinger til Henning Holstad. Dette stemmer ikke.

- Minner om en heksejakt
Fetter Henrik Holstad har jobbet tett med Henning Holstad siden 1985, da Henrik var budbilsjåfør i Hennings firma. Nå er Henrik leder for Taxi 2, Hennings gamle selskap. Han sier til iOslo.no at han ikke var involvert i Frp-gruppens tildeling av regnskapsoppdrag til Regnskapssystemer AS, hvor han inntil nylig satt som styreleder.

- Jeg er ekstremt lite inne i enkeltdetaljer i noen regnskapsoppdrag. Jeg vet at vi fikk oppdraget. Hvorfor, må jeg innrømme at jeg ikke hadde oversikten over. Jeg var null involvert i denne prosessen, og da mener jeg null. Jeg tror ikke du kan beskylde meg for innsideinformasjon, sier han.

Spurte ikke
Han bedyrer at Frp-fetteren hans ikke spurte på forhånd om det ville vært interessant med et oppdrag fra Frp.

- Men ja, vi fant tidlig ut at vi jobber best sammen i noen sammenhenger. Jeg synes dette minner om en heksejakt. Jeg skjønner at det er en maktkamp innad i bystyregruppa. Men det har jeg ingen ting å gjøre med, sier Henrik Holstad.

Han bekrefter også at fetter Henning og daglig leder Anna Margrete Teksdal i Regnskapssystemer har kjent hverandre i mer enn ti år.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere