- Huitfeldt er arrogant

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Fremskrittspartiets Karin Woldseth mener barneminister Anniken Huitfeldt opptrer arrogant i forbindelse med krisen i barnevernet.

28.04.09 08:18

– Dette er arrogant og uholdbart. Statsråden viser en svært arrogant holdning overfor Stortinget, sier stortingsrepresentant Karin Woldseth (Frp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Når hun ikke engang orker eller vil svare på våre krav om redegjørelse, sier det sitt om hvordan hun har kontroll i denne saken. Vi har ikke engang fått et administrativt svar om hva regjeringen nå foretar seg, sier Woldseth.

Ba om redegjørelse

23. februar ba hun på vegne av Frp om å få en redegjørelse om situasjonen i barnevernet.

– Svaret kom først 19. mars og inneholdt ingenting, sier hun og forteller at samtlige partiledere i opposisjonen så sendte et brev med ønske om redegjørelse. Mandag var det ennå ikke kommet noe svar fra statstråden.

Barn blir rammet

Foto: TV 2 (TV 2 Nettavisen)

– Men verst av alt er den holdningen hun indirekte viser overfor barnevernsbarna. Det er uholdbart når krisen vokser seg større for hver dag som går og statsråden bare sitter på sine egne hender i stedet for å handle, sier Frp-politikeren.

Mandag kunne NRK fortelle at det i tolv fylker har vært en stor økning antall barn som skal følges opp, uten at det har blitt flere ansatte.

I brevet fra opposisjonen på Stortinget ble barneministeren spesielt bedt om å «redegjøre for rusmisbruk på barnevernsinstitusjoner, situasjonen for barn bosatt i barnevernshybler, det manglende hjelpetilbudet til unge som utsettes for tvangsekteskap og tilsynet med barnevernstilbudet».

- Innstilt på å redegjøre

Barneminister Anniken Huitfeldt avviser kritikken fra opposisjonen, og sier hun vil holde redegjørelse om barnevernet i Stortinget.

– Jeg er innstilt på å redegjøre om situasjonen i barnevernet. Stortinget vil få beskjed i løpet av kort tid, sier Huitfeldt til ANB.

Hun avviser at departementet har somlet og skylder på at noe tid gikk bort i påsken.

– Vi har behandlet spørsmålet i regjeringen og har besluttet at det skal holdes en redegjørelse dersom Stortingets presidentskap formelt ber om det. Jeg mener vi har brukt relativt kort tid på tilbakemeldingen til Stortinget, sier Huitfeldt.

Ministeren presiserer at det er en samlet komité som har bedt om redegjørelse.

Huitfeldt avviser også at det er noen krise i barnevernet.

– Det er ikke krise i barnevernet, men en del barn er i krise, sier Huitfeldt.

Hun forteller at det skal settes i gang et landsomfattende tilsyn for å avdekke rusproblemer i barnevernsinstitusjoner.

– De ansatte her skal også få bedre opplæring i hvordan de avdekker rusmisbruk, sier Huitfeldt. ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.