RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hun brutaliserer arbeidslivet

Sist oppdatert:
Toppolitikere frykter konflikten mellom Valla og Yssen kan føre til økt brutalisering av arbeidslivet.

Mandag hadde Nyhetskanalen premiere. Se den gratis her.

Opposisjonspolitikerne var ikke nådige i sin vurdering av striden mellom LO-leder Gerd-Liv Valla og Ingunn Yssen under mandagens Tabloid på TV 2.

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen mener saken har gjort stor skade på Valla og statsminister Jens Stoltenberg. Hagen er spesielt kritisk til at denne konflikten har fått pågå i flere måneder, og mener Stoltenberg burde grepet inn tidligere.

- Valla er overstatsminister
- Stoltenbergs passivitet bekrefter inntrykket av at Valla er en slags overstatsminister. Hun er en så mektig leder at ingen tør gå ut mot henne, sier Hagen til Nettavisen.

Se hele Tabloid på TV 2 Sumo her

Hagen mener det er rart at ingen tok tak i denne arbeidskonflikten.

- Stoltenberg og Kolberg har visst om denne saken i månedsvis, så hvorfor har de ikke grepet inn?

«Stoltenbergs passivitet bekrefter inntrykket av at Valla er en slags overstatsminister.»

Carl I. Hagen

- Er Stoltenberg redd for Valla?

- Ja, han tapte jo så det ljomet i sykelønnssaken, svarer Hagen, som er bekymret for en lignende passivitet i andre konflikter fremover.

- Mer brutalisering
Hagen mener Vallas harde linje i konflikten med Yssen sender dårlige signaler til næringslivsledere.

- Enkelte direktører vil kunne være tøffe i slike konflikter, og si at de bare gjør som Valla. Jeg håper ikke denne konflikten fører til mer brutalisering av arbeidslivet, men guttene og jentene på gulvet kan bli møtt med slike holdninger, sier Hagen.

Under mandagens debatt kalte Høyres Per-Kristian Foss konflikten for en pinlig skittentøyvask.

- Måten Valla har behandlet denne saken på, sender et signal om brutalisering i arbeidslivet. Hun har sagt at hun som arbeidsgiver har rett til å gå ut med alle opplysninger fra medarbeidersamtaler, hvis hun mener at arbeidstaker går for langt i å komme med gale beskyldninger.

- Når Valla sier hun har opptrådt helt eksemplarisk i denne konflikten, så sender hun helt galt signal om den minnelige løsning som har preget norsk arbeidsliv, sa Foss.

Mandag kom LO-lederen til Arbeiderpartiets sentralstyremøte i Oslo. Overfor det tallrike pressekorpset som var møtt fram, avviste Gerd-Liv Valla at LO er svekket som følge av konflikten mellom henne og Ingunn Yssen.

– Dette har ikke vært noen hyggelig sak. Det har jeg sagt hele tiden. Men jeg er overbevist om at LO sin styrke kommer til å fortsette, sa hun.

– Dette er en personalsak, og må håndteres som det. Alt annet vil bare skape uryddighet. Det ville være helt galt av meg å gå inn i den saken, sa Jens Stoltenberg.

Hva mener du? Fører Vallas håndtering av konflikten til økt brutalisering av arbeidslivet?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere