*Nettavisen* Nyheter.

- Hva skjedde med løftene deres?

KRITISERER: AUF-leder Eskil Pedersen mener Venstre og KrF ikke holder sine løfter overfor asylbarna. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

AUF-lederen i heftig Twitter-krangel med Venstre-lederen.

03.10.14 15:20

Fredag ble det kjent at den nye regjeringen har sendt ut 484 asylbarn, noe som er 162 flere enn det de rødgrønne sendte ut de siste elleve månedene ved makten.

- Hva skjedde med løftene deres? spør AUF-leder Eskil Pedersen Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide på Twitter.

Les også: Regjeringen har kastet ut 484 asylbarn

- Hørte du det singla i glasshuset?
Det Pedersen sikter til er samarbeidsavtalen mellom de borgerlige partiene, som skulle føre til en løsning for de lengeværende asylbarna.

Engangsløsningen som ble presentert i avtalen skulle omfatte rundt 170 barn, men mange barn er ikke tatt med fordi de ble tvangsreturnert før de fikk prøvd saken sin, skriver Klassekampen.

HTML EMBED


Etter at Pedersen la ut sin Twitter-melding fredag morgen, ble det en heftig debatt mellom han og Venstre-lederen på det sosiale mediet.

- Beklageligvis kastes de ut på Aps regler. Våre er akkurat ferdig med høringen. Hørte du det singla i glasshuset? skriver Skei Grande.

AUF-lederen fortsetter så krast:

- Stilte deg et spørsmål fordi jeg deler et oppriktig engasjement for dem. Dere har hatt ansvar i ett år, kler deg ikke å skylde på Ap, skriver han.

- Har ikke brutt løfter
Skei Grande sier til Nettavisen at hun ser på diskusjonen var «morsom».

- Det rare er at det er Arbeiderpartiet sitt regelverk som fortsatt gjelder, fordi vårt akkurat er ferdig på høring, sier hun.

- Har dere brutt løftene til asylbarna?

Klikk på bildet for å forstørre.

Venstre-leder Trine Skei Grande påpeker at asylbarna som nå sendes ut, er på grunn av Aps regelverk. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

- Nei, det er i ferd med å bli infridd, sier Skei Grande, og legger til:

- Jeg verdsetter veldig Eskil Pedersens engasjement, men han må bruke det mer mot sine egne enn de som er enige med han, sier hun.

Venstre-lederen mener dessuten at Klassekampens tall er vanskelig å kommentere, fordi de «sauser sammen» lengeværende og kortværende asylbarn.

- Jeg mener at ungene må få svar, og så må svarene effektueres. Skal du tilbake til et sikkert land, så må du sendes tilbake - og får du bli i Norge, må du få vite det, sier hun.

- Har fått med meg at du ikke liker Ap
I Twitter-krangelen påpeker Pedersen at de borgerlige partiene kunne ha stilt sakene i bero.

- Ressursene til uttransportering er økt under den nye regjeringen. Uansett kastes langt flere ut enn da Ap styrte. Synes Venstre det er ok? tvitrer han.

Skei Grande spør så AUF-lederen om han mener at alle skal få bli.

- Så du mener alle barn skal få bli uansett hvor lenge de har vært her og hvilket grunnlag søknaden skal være? skriver hun, og får raskt svar:

Trine, jeg har fått med meg at du virkelig ikke liker Ap. Men kan vi snakke om hva dere som har flertall gjør for å stoppe dette? skriver Pedersen.

- Bare interessert i å kjefte tilbake
Pedersen synes det er trist at Skei Grande kritiserer Ap.

- AUF har et stort engasjement for asylbarna, og vi har tatt denne kampen mange ganger, både overfor vårt eget parti, men også advart mot det som kunne skje om Frp kom i regjering, sier Pedersen til Nettavisen, og legger til:

- Derfor synes jeg det kanskje blir litt ekstra trist når Trine Skei Grande ikke er interessert i å diskutere denne saken, men bare er interessert i å kjefte tilbake på Arbeiderpartiet, sier han.

Han kaller det en «bisarr situasjon», siden den nye regjeringen har hatt flertall i ett år.

- Jeg tror også at hun har fått med seg at Ap ikke har makten i Norge lenger, men at det har hun. Nå har det gått ett år, og vi ser at antall asylbarn som sendes ut nærmest har eksplodert siden Venstre fikk en hånd på rattet, sier han.

- Da hadde jeg håpet at hun hadde gjort som KrF gjør. De tar selvkritikk, mens Skei Grande kjefter på Ap, og det tar seg dårlig ut. Hun burde heller ta sin del av ansvaret, sier Pedersen.

HTML EMBED


- Regjeringen må sette opp tempoet
Ifølge Skei Grande så jobber de «hver dag» med å få endret regelverket.

- Men det har gått ett år siden regjeringen tiltrådte, har det gått for sakte?

- Høringsfristen er nettopp over, så nå forutsetter jeg at regjeringen setter opp tempoet og får gjennomført det, sier hun til Nettavisen.

Hun mener det er viktig at vi får et regelverk der barna blir vurdert mer som selvstendige individer.

- Venstres engasjement har vært for alle ungene som har vært forlatt uten opphold noe sted, og som må leve med den usikkerheten som den forrige regjeringen ga dem, sier Skei Grande.

AUF-lederen mener imidlertid at det blir for enkelt å skylde på høringen.

- At det er en høring ute er en ganske mager trøst for de barna som er blitt kastet ut av landet, sier han.

- Overrasket over at du forsvarer
Pedersen hevder Venstre-lederen rett og slett forsvarer Frps asylpolitikk, og karakteriserer det som et «synlig skifte».

- Overrasket over at du velger å forsvare denne urettferdige politikken framfor å endre den. Frp setter sine spor i asylpolitikken, skriver AUF-lederen på Twitter.

Til det har Skei Grande følgende kommentar:

- Det faller så utrolig tilbake på han selv. Så det synes jeg ikke det er nødvendig å kommentare, sier hun.

I et spørsmål til justisminister Anders Anundsen (Frp), ber nå Venstre om at han avkrefter at tvangsutsendelse av de lengstværende asylbarna prioriteres.

- Jeg forutsetter at justisministeren ikke har gitt politiske føringer om at utsendelse av lengeværende asylbarn som kan komme inn under det nye regelverket, skal prioriteres, sier partiets justispolitiske talsperson Iselin Nybø.

HTML EMBEDNettavisen har stengt kommentarfeltet, etter personangrep og usaklige kommentarer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag