RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hva vil egentlig Støre?

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tidligere Ap-statsråd angriper partikolleger.

Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre får hard medfart i boken som tidligere Ap-statsråd Grete Knudsen har skrevet om sitt liv i politikken.

- Jens har etter mitt skjønn en fremmed måte å tilnærme seg politikk på. Han snakker bare om prosjekter, skriver Knudsen i «Basketak».

Hun slår fast at partiorganisasjonen ikke har en viktig plass i Stoltenbergs hjerte og beskriver ham som konfliktsky og unnvikende.

- Han er en hyggelig og dyktig person. Men når statsråder ønsker en samtale om vanskelige saker, er det ikke like lett å få kontakt. Han kan være flakkende i blikket. Jeg hadde ofte en følelse av at jeg heftet ham, skriver Knudsen som var innvalgt på Stortinget fra 1981 til 2001 og statsråd i tre Ap-regjeringer.

Knudsen beskriver Ap-statsrådene i dagens rødgrønne regjering som gjennomgående konservative og levner helseminister Jonas Gahr Støre liten ære.

- Hva vil Jonas Gahr Støre? Hva vil han med Norge? skriver Knudsen, som også slår fast at «den raske omvendelsen fra høyremann til arbeiderpartipolitiker var forbløffende lett».

Knudsen bruker også mye plass i boken på å beskrive oppgjøret mellom Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland og legger ikke skjul på sin støtte til sistnevnte. Hennes favoritt som ny Ap-leder er Trond Giske.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere