RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hvor er TV-milliardene?

Arbeiderpartiet deler ut milliarder av kroner på tv, som ikke er synlige i Stortinget. Det hevder Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Siv Jensen.

Siv Jensen angrep Ap under finansdebatten i Stortinget torsdag formiddag.

Mens Arbeiderpartiet rister på hodet over skattelettelsene i budsjettet som blir vedtatt i kveld, returnerte Siv Jensen påstanden om et usosialt skatteopplegg – med adresse til Arbeiderpartiet.

- Usosialt av Ap
Arbeiderpartiet har selv et skatteopplegg som er usosialt, og rammer urettferdig, mener Siv Jensen.

- De må gjerne hevde at det skatteopplegget som blir vedtatt er usosialt, men det er galt, sa hun i finansdebatten.

Fordelingstabeller viser at Ap gir rundt 6.800 kroner i skattelette til folk med høy inntekt og bare 363 kroner til lavtlønte.

- Ap gir mest skattelette til de høytlønte og minst til de lavtlønte, men dette har de glemt å si i finansinnstillingen, fordi det er ubehagelig, sa Jensen i sitt hovedinnlegg.

Velferd – hva er det?
Frp stilte i finansdebatten spørsmål ved om at er velferd at folk må betale skatt av fordelen ved å bo i egen bolig. Arbeiderpartiet går mot forslaget om å fjerne boligskatten. Siv Jensen ville også vite om det er velferd å ta fra folk kontantstøtten, legge ytterligere skatt på næringslivet som kan true arbeidsplasser eller om det bare er god velferd å la fagorganiserte få fradrag i skatten.

Aps TV-milliarder
I hovedinnlegget sitt i dagens finansdebatt stilte Siv Jensen spørsmål ved i hvilken virkelighet Arbeiderpartiet egentlig opererer. Hun viste til at flere talspersoner for Stortingets største parti har lovet satsing på en rekke områder, som hun ikke har funnet igjen i Arbeiderpartiets alternative budsjett.

- Da statsbudsjettet ble lagt frem brukte Ap mange mediemilliarder, men det var på TV, sa Jensen.

Hun utfordret Ap til å svare på hvor det har blitt av penger som var lovet til flere formål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere