RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hvordan ble Ap over natten så opptatt av lengeværende asylbarn?

SVAR PÅ TILTALE: Mayzar Keshvari, Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann, svarer Arbeiderpartiets Jette F. Christensen.
SVAR PÅ TILTALE: Mayzar Keshvari, Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann, svarer Arbeiderpartiets Jette F. Christensen. (Fremskrittspartiet)
Sist oppdatert:
- Arbeiderpartiets Jette F. Christensen prøver seg på en avledningsmanøver, sier Fremskrittspartiets Mayzar Keshvari.

OSLO (Nettavisen): Kontroll- og konstitusjonskomiteen har flere spørsmål de ønsker svar på fra justisminister Anders Anundsen i asylbarn-saken, men Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann på Stortinget, Mayzar Keshvari, mener det først og fremst dreier seg om et politisk spill fra enkelte av opposisjonspartiene.

Les også: Nekter å la statsråden slippe unna

- Ap uten retning

Når Arbeiderpartiets medlem i kontroll- og konstitusjonskomiteen Jette F. Christensen antyder at justisministeren har feilinformert Stortinget og spør om det er en ny praksis fra regjeringen å legge skylden på embetsverket, får det Keshvari til å reagere:

- Dette er et forsøk på en avledningsmanøver fra Arbeiderpartiets side som ikke lenger har noen retning på sin asyl- og innvandringspolitikk. Frp på sin side har i regjering klart å få til omfattende endringer, sier Keshvari.

Les også: Asylbarn-forskriften trer i kraft nå

Et arvet problem

Han mener utfordringen med de lengeværende asylbarna var en sak Solberg-regjeringen i stor grad arvet fra de rødgrønne og sier den saken nå er løst.

Har iverksatt ny forskrift

Mandag ettermiddag meldte justisminister Anders Anundsen (Frp) at detaljene i avtalen om asylbarna, som regjeringen ble enig med KrF og Venstre om fredag, trer i kraft som forskrift mandag.

- Det vi har klart å få til med Venstre og KrF er det Arbeiderpartiet nå forsøker å spinne seg ut av. Skal vi ta Arbeiderpartiets Jette F. Christensen på ordet, er det verste som har skjedd at tvangsreturene har vært styrt på instruks fra den rødgrønne regjeringen, sier Keshvari.

- Forferdet over egen instruks?

- Er det sånn at Ap er forferdet over en instruks som skriver seg fra deres egen regjeringsperiode? sier han.

Keshvari sier det viktigste nå er å forhindre at familier med barn havner i den situasjonen at de uten lovlig opphold blir lengeværende.

Keshvari viser til andre satsinger på utlendingsfeltet, som opptrapping av tvangsreturer, større ressurser på Trandum og et planlagt nytt utreisesenter på Gardermoen.

- Det som er til beste for alle er at vi bruker ressursene på de som har beskyttelsesbehov.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere