RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Høybråten avsporer debatten

Sist oppdatert:
Helga Hjetland i Utdanningsforbundet avviser at de angriper den kristne kulturarven og hevder Dagfinn Høybråten forsøker å spore av debatten om formålsparagrafen.

- Det er en grov avsporing når Dagfinn Høybråten anklager Utdanningsforbundet for å angripe den kristne kulturarven. Vi har bare åpnet for å endre ordlyden i formålsparagrafen i barnehageloven. Det betyr ikke at den kristne tradisjonen skal ut av barnehagen, sier Hjetland i en pressemelding.

KrF-leder Dagfinn Høybråten gikk på et partimøte torsdag til kraftig motangrep på Utdanningsforbundet som kritiserte regjeringens forslag til barnehagelov.

- Større mangfold
- Å ta inn over oss at det norske samfunnet er mer mangfoldig enn før, med mange forskjellige religioner og livssyn, er slett ikke det samme som et angrep på den kristne kulturarven, sier lederen i Utdanningsforbundet.

- Taktikkeri
Hjetland sier hun oppfatter Høybråtens krasse utspill som partipolitisk taktikkeri.

- I stedet for å diskutere kompetanse og bemanning i barnehagene, prøver Høybråten febrilsk å få debatten over i et annet spor, sier Hjetland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere