*Nettavisen* Nyheter.

- I kø for å abortere

I et rystende brev forteller en fortvilet kvinne om uverdige forhold da hun skulle ta abort. Nå ber SV helseministeren ta affære.

20.06.05 07:28

- Jeg hadde aldri gjort dette hadde jeg visst det jeg vet i dag. Det var en vanskelig avgjørelse å velge abort. Jeg visste det aldri ville bli en hyggelig opplevelse, men at det skulle bli en slik hadde jeg ikke i min villeste fantasi trodd, skriver en 25 år gammel kvinne i et klagebrev til sykehuset der aborten ble gjort.

Kvinnen ble anbefalt medisinsk abort, som regnes for å være den beste metoden. Medisinsk abort innebærer at kvinnen får piller som setter i gang aborten og hun er bevisst. Etter tre til seks timer kan kvinnen forlate sykehuset.

- Vi var fem jenter denne dagen. Det var ett toalett. Vi stod faktisk i kø for å abortere i toalettet. Dette finner jeg rett og slett umenneskelig, skriver 25-åringen videre.

- Må ordnes tilfredstillende
Haukeland sykehus er det sykehuset i landet med best rutiner og mest erfaring når det gjelder medisinsk abort.

Overlege Ole-Erik Iversen ved sykehuset sier at medisinske aborter ikke skal skje på en slik måte som jenta beskriver.

- Prosessen rundt medisinsk abort blir lik en spontan abort den kan medføre smerter og må organiseres på en tilfredsstillende måte, sier han til TV 2 Nyhetene.

Stortingspolitiker Karin Andersen fra SV er opprørt over det kvinnen beskriver.

- Det er viktig at kvinner i en slik sårbar situasjon blir behandlet med verdighet, sier Andresen. Nå krever hun at Helseminister Ansgar Gabrielsen (H) går gjennom rutinene for medisinske aborter.

- Jeg fikk aldri noen informasjon om at denne typen abort faktisk gjøres i toalett. Og i bilen hjem følte jeg noe var galt. Fikk stoppet så jeg fikk lånt toalett. Kjente også da at noe kom ut. Så gikk det galt igjen. Jeg blødde gjennom. Fikk ordnet en avis jeg satt på resten av turen hjem, skriver kvinnen til slutt i brevet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.