*Nettavisen* Nyheter.

- Idiotisk med skatt på trening

Foto: TV 2

Helseministeren vil slanke Norge. Men flere og flere bedrifter sier opp treningsavtaler for sine ansatte fordi de må betale skatt på treningen.

29.07.06 15:33

(SIDE2): Hvis jobben subsidierer treningen din, blir du straffet med personlig skatt. Ifølge SATS er kontrollen av denne typen skattlegging skjerpet de siste årene, og dette skal ha ført til at mange bedrifter sier opp treningsavtalene for sine ansatte.

Vil fjerne skatt
Institusjonssjef Leif Egil Andreassen ved Akerselva sykehjem ber i et brev helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad om å fjerne den personlige skatten på trening betalt av arbeidsgiver. Han forteller at etter at insitusjonen hans startet opp et treningsprosjekt for de ansatte, har sykefraværet gått ned så mye at de sparer inn utgiftene.

- Hvis myndighetene skal fortsette å få ned sykefraværet, må denne skattleggingen fjernes. Den virker drepende for alt initiativ. Det er et stort problem med sykefravær ved sykehjemmene, og jeg skjønner ikke hvorfor de skal ta gleden fra arbeidstakere som ønsker å trene, sier han til Dagbladet. Andreassen får støtte fra treningsguru Kari Jaquesson.

Tenker ikke helse
- Samfunnet sparer enorme summer hvis vi bare får ræva i gir og kommer oss i aktivitet. De som jobber med skatt, tenker ikke helse. Det er forsåvidt greit, de gjør bare jobben sin. Men her viser politikerne at høyre hånd ikke snakker med venstre. Det er direkte idiotisk, sier hun til Dagbladet.

Verken Finansdepartementet eller Helse- og omsorgsdepartementet vil fjerne treningsskatten. Informasjonsrådgiver Andres Lande i Finansdepartementet sier det er bred enighet om at alle økonomiske fordeler fra arbeidsgiver til arbeidstaker bør skattlegges som arbeidsinntekt.

Les flere treningssaker her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag