RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Jens Ove Kristiansen)

- Ikke angret ett sekund

Sist oppdatert:
Mye kjeft, intern uro og elendige målinger, men SV-leder Kristin Halvorsen har ikke angret ett sekund på at hun gikk i regjering.

Torsdag oppsummerte hun partiets åtte måneder i regjeringskontorene. Hun innrømmer at SV har slitt litt med å tilpasse seg det å være et regjeringsparti, men nyter det likevel.

- Funnet formen
- Nå har vi funnet formen. Etter 30 år i opposisjon har det vært en utfordrende og krevende prosess i full offentlighet, sier hun.

Heretter skal blant annet partiorganisasjonen til SV dras tyngre inn i forberedelsen av store, viktige saker i regjeringen.

På en meningsmåling NRK presenterte i dag, var SV mindre enn Venstre, og partiet har i følge alle meningsmålingsinstituttene de mest «utro» velgerne. På lederplass i Dagbladet ble partiet karakterisert som et «uheldig pinnsvin på motorveien».

Begivenhet: SV oppsummerer åtte måneder i regjering

Sted: Uteserveringen på Gamle Raadhus i Oslo

Totalt inntrykk:

Uegnet sted for en presskonferanse i pøsregnet. Til tider umulig for Halvorsen å høre spørsmål, og for journalistene som flokket seg under parasollene å høre svar. Finansministren var ikke helt i toppform - og jordbærene var surere enn Venstres dagen før¿

Meny: Jordbær med sukker og fløte

Hvem var der: SV-leder Kristin Halvorsen, nestleder Audun Lysbakken og parlamentarisk leder Inge Ryan. Rundt 40 journalister og fotografer.

Halvorsens største opptur denne våren: - Å få være i regjering og delta i å forme en ny kurs for landet.

Største nedtur: - Forvaltningsplanen for nordområdene var en vanskelig sak, men kompromisset var bra, slik at det ble en opptur til slutt.

Hørt: «Jeg tror ikke Vårherre liker budskapet hennes”

Journalist da himmelens sluser åpnet seg og dundringen mot parasollene gjorde det nesten umulig å høre noe som helst.

Men Halvorsen er ikke bekymret.

- Velgerne er utålmodige, og vår jobb er å vise resultater. Det er først i valg vi får dommen, og jeg overbevist om at dette vil vare perioden ut. Dermed har vi fire år å prestere på, sa Halvorsen – som skamroste statsminister Jens Stoltenberg som regjeringssjef. Hun mener partiet står samlet bak at det var klokt av SV å gå inn i det historiske kompaniskapet med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

- Vekker oppsikt
- Nå er vi dessuten blitt «varme i trøya», smilte Halvorsen i pøsregnet på gårsdagens pressekonferanse i Oslo.

Det var nestleder Audun Lysbakken og parlamentarisk leder Inge Ryan rørende enige i. Ryan mente sågar at regjeringen var så flinke til å ta stortingsgruppene med på råd at han følte han satt ved Kongens bord han også.

Halvorsen hevdet at regjeringssamarbeidet og Soria-Moria-plattformen vekker oppsikt i hele Europa.

- Vårt store prosjekt er å snu den negative utviklingen fra en høyredominert Bondevik-regjering. Det er vi godt i gang med, sier hun. I skrytelisten over hva partiet har fått til, listet hun blant annet opp flere og rimeligere barnehageplasser, norske styrker ut av Irak, forsøk med sekstimersdagen, stans i etablering av privatskoler, og etisk forvaltning av oljefondet.

- Holder i fire år
Som nestleder har «urokråka» Audun Lysbakken jobben med å holde kontakten med partiorganisasjonen. Han har stor tro på at prosjektet vil holde stortingsperioden ut.

- Er det SV som har mest å tape av de tre om regjeringen skulle sprekke?

- Det er et meningsløst spørsmål, siden vi vil dette skal vare i fire år, sier Lysbakken.

- Veien til et rødgrønt flertall også i 2009, er at vi gjennomfører Soria-Moria. Det er klart SV har vært viktige for at dette kom til. Men situasjonen er ny for alle partier, og samtlige har investert mye i dette, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere