RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke én frisk krone til kommunene

Sist oppdatert:
Regjeringens forslag til omlegging av selskapsskatten vil bety dårligere økonomi i 350 kommuner. Det hevder Senterpartiets Magnhild Meltveit Kleppa.

Leder i Stortingets kommunalkomitè, Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), mener regjeringen driver et narrespill i forhold til kommunene når det i budsjettforliket varsles økte inntekter:

- Samtidig som kommunene skal få tilbakeført 5,5 milliarder kroner i skatteinntekter fra bedriftene, blir inntektene fra skatteleggingen av privatpersoner tilsvarende redusert. Omleggingen er altså et nullsumspill. Det ligger ikke en eneste frisk krone i potten, ifølge Meltveit Kleppa.

I en pressemelding hevder hun at sluttresultatet blir dårligere kommuneøkonomi i 350 kommuner som må betale 800 millioner kroner til 80 kommuner i mer sentrale strøk.

- Dette er konsekvensene av Regjeringens forslag til selskapsskatt som de nå får flertall for ved hjelp fra Fremskrittspartiet, sier Meltveit Kleppa.

Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet mener Regjeringen bør be utvalget som skal se på inntektssystemet for kommunesektoren vurdere en tilbakeføring av selskapsskatten.

- Da kunne vi fått anledning til å se dette i sammenheng, sier Magnhild Meltveit Kleppa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere