*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke nok med 7,8 mill.

Eivind Reiten må gi fra seg langt flere millioner for at politikerne skal bli fornøyde.

07.08.07 11:51

- Etter å ha gitt avkall på 7, 8 millioner kroner, sitter Reiten igjen med 20 millioner kroner. Det er veldig masse penger, og jeg skulle selvfølgelig ønske at Reiten tilbakebetalte mer, sier Gunvor Eldegard, Aps næringspolitiker, til Nettavisen.

Hun ønsker ikke å fortelle Reiten hvor mye av opsjonsgevinsten han bør gi fra seg for at alle skal bli fornøyd.

- Det er vanskelig for meg å definere hvor høyt dette beløpet bør være.

Hva mener du? Burde Eivind Reiten gitt fra seg flere millioner, eller burde han beholdt alt? Si din mening nederst i saken.

Langt fra nok
Sent mandag kveld gikk Hydros konsernsjef Eivind Reiten ut og sa at han vil st fra seg 50 prosent av de omstridte opsjonene for 2005 og 2006, til sammen 7,8 millioner kroner. Øvrige medlemmer av konsernledelsen gir avkall på 30 prosent av de samme opsjonene. Til sammen gir konsernledelsen avkall på 20,5 millioner kroner.

Det er langt fra nok, mener parlamentarisk leder i SV, Inge Ryan.

- Totalt så var det snakk om 210 millioner kroner, da sier det seg selv at å si fra seg 20 millioner kroner ikke er nok. Det Reiten nå har gjort, er bare å innrømme at de beregnet verdiene på opsjonene alt for grovt, sier han til Nettavisen.

Han tror ikke bråket forsvinner med at opsjonsgevinstene ble nedjustert.

- Jeg tror ikke saken er ferdig med dette, nei. Det er ille at noen tar ut så mye penger til seg selv i denne type honorarer, når de har fått så klare politiske signaler om at opsjoner ikke er ønskelig, sier Ryan.

Mer bråk
Gunvor Eldegard (Ap) mener det var helt nødvendig at konsernledelsen ga avkall på noen av millionene.

- Dette viser at styret og bedriftsforsamlingen har tatt signalene om at vi ikke kan akseptere de store opsjonsgevinstene. De viser nå en vilje til å ordne opp, og det er positivt.

- Frykter du at bråket rundt opsjonsgevinstene vil fortsette etter dette?

- Det er sikkert noen som mener det bør skje mer, men nå må vi jo også se på det positive i det som har skjedd, svarer Eldegard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.