RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er opprørt, sint og lei meg

(Telemarksavisa)
Sist oppdatert:
Bård Hoksrud reagerer kraftig på at partiet hans nå blir sammenlignet med høyrepopulistiske og rasistiske partier ute i Europa.

Etter den borgelige valgseieren har flere utenlandske medier sammenlignet Frp med høyrepopulistiske partier ute i Europa. Enkelte aviser har også koblet Behring Breivik opp mot partiet, som han tidligere var medlem av, skriver Telemarksavisa.

Denne oppmerksomheten fra utenlandske medier har skapt både oppmerksomhet og meninger. I går skrev SVs Heikki Holmås følgende på twitter;

«Det er helt naturlig at utlandet oppfatter @frp_no som Norges høyrepopulistiske parti, som Dansk folkeparti og Sverigedemogratene.»

- Antyder at vi er rasister alle sammen
Bård Hoksrud (Frp) fikk fire nye år som stortingsrepresentant for Telemark etter årets valg. Han er mildt sagt opprørt over at fremtredende politikere som Holmås bygger opp under inntrykket som skapes av utenlandsk media.

- Dette betyr at de stigmatiserer både meg og alle velgerne som har stemt på Fremskrittspariet. De sier det ikke rett ut, for de er ikke dumme, men de antyder og insinuerer at både jeg, og alle som har stemt på Frp er rasister og høyreekstreme, sier Hoksrud.

Partiet har blitt sammenliknet med både Sverigedemokratene, Sannfinnene, Dansk folkeparti og franske National Front.

- Opprørt og lei meg
Hoksrud reagerer også på et oppslag i Dagsavisen 23.august, der helseminister Jonas Gahr Støre advarer mot Frps menneskesyn, og trekker sammenligninger med franske National Front.

- Jeg må si at jeg blir svært opprørt, lei meg og provosert. Er det noe jeg tar avstand fra så er det rasisme og den type holdninger. Når man blir sammenlignet med National Front i Frankrike, som er imot nasjonalsosialisme og på mange måter er nynazistiske, da bli jeg ordentlig såret og vonbråten, sier han.

Det ble stor oppmerksomhet på sosiale medier da Siv Jensen ropte «Morna Jens!» i sin takketale. Mange mente det var både barnslig og uhørt av Jensen å komme med dette utbruddet.

- Det virker som det var helt forferdelig at Jensen ropte «Morna Jens», men det blir jo småting i forhold til det å bli stigmatisert slik som dette.

Les flere saker i Telemarksavisa

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere