RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Finansminister og leder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, holdt onsdag en pressekonferanse for å oppsummere de åtte første månedene i regjering. Her listet hun opp vedtak og reformer som hun mener viser at partiet har satt preg på politikken.
Finansminister og leder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, holdt onsdag en pressekonferanse for å oppsummere de åtte første månedene i regjering. Her listet hun opp vedtak og reformer som hun mener viser at partiet har satt preg på politikken. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- Jeg er veldig ærlig

Sist oppdatert:
Det er først om to-tre år at folk virkelig vil merke følgene av den nye regjeringens politikk, sier finansminister og Frp-leder Siv Jensen. Men etter åtte måneder mener hun partiet har satt et tydelig stempel.

Jensen oppsummerte de åtte første månedene i regjering på en pressekonferanse onsdag, før sommerferien er i gang.

Hun sier seg fornøyd med å ha bidratt til å fjerne forbud som Fremskrittspartiet ser på som unødvendige - eller «dusteri» som Jensen kalte det - og viste til forbudet mot proffboksing

Samtidig forsvarte hun at regjeringen har innført et nytt forbud, ved å gi kommunene adgang til å forby tigging. Hun hevder dette er i tråd med hva politiet ønsker og vil bidra til å bekjempe et «økende kriminalitetsproblem i og rundt de store byene».

Hun listet ellers opp tiltak som hun mener viser at Frp gjør en forskjell i regjering: Infrastrukturfond, veiselskap, redusert bompengebelastning og rett til eldreomsorg og brukerstyrt personlig assistanse.

- Effekten kommer

Likevel tyder meningsmålingene på at ikke alle er like fornøyd som partilederen. De fleste av dem viser at oppslutningen har sunket siden valget i fjor høst.

– Noe av svaret ligger i at veldig mye av det store arbeidet regjeringen har satt i gang, har ikke folk merket ennå, sier Jensen. Det gjelder omlegginger både i kommunesektoren, helsesektoren og i skatte- og avgiftspolitikken.

- Vi har satt i gang arbeidet, men det tar ett-to-tre år før disse reformene er på plass. Da vil folk merke effekten av regjeringens politikk, sier Jensen til NTB, men legger til at effekten av å fjerne arveavgiften og andre skatteletter allerede kan merkes nå.

Jensen mener partiet har begynt å finne formen, og skryter av et godt samarbeid mellom regjeringsapparatet, stortingsgruppa og resten av partiet. Også samarbeidet med regjeringspartneren Høyre og de to støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti syns hun går godt.

Smiler av kanon-påstand

Der har den sentrale partifellen Per Sandberg ytret et annet syn. Han har kalt småpartiene for «utgiftspartier» og stilt spørsmål ved samarbeidsprosjektet. Heller ikke stortingsgruppen han er del av, er han fornøyd med.

Valgforsker Frank Aarebrot sier til Dagbladet at Sandberg har fått tildelt en rolle som «løs kanon» med sine utspill.

Det får Jensen til å smile.

- Det er alltid artig å lese eksterne analyser av Frp. Det er veldig mange forståsegpåere som tror de vet mye om Frp, men de vet definitivt ikke alt, sier hun til NTB.

Hun sier det er viktig at Frps syn kommer til uttrykk både i regjeringen og i stortingsgruppa, og at partiet er ærlig både om seire og nederlag.

– Jeg har sagt hele veien at vi skal være ærlige. Det tror jeg vi klarer å være, sier Jensen, og legger til at det er bra at det kommer fram «ulike tilnærminger» i den offentlige debatten.

- Jeg og resten av regjeringen er også veldig ærlige, men jeg mener Sandberg bidrar til å nyansere bildet, og det er bra, sier hun.

På pressekonferansen fikk hun flere spørsmål om hvorvidt hun ønsker KrF og Venstre inn i regjeringen.

- Det er opp til dem, sa hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere