- Jeg gleder meg til å gå på jobb igjen

TØFF UKE: Erik Skutle sier det har vært en tøff uke etter at han ble siktet for hasjrøyking. Nå vender han tilbake til Stortinget der han er varamann for Erna Solberg.

TØFF UKE: Erik Skutle sier det har vært en tøff uke etter at han ble siktet for hasjrøyking. Nå vender han tilbake til Stortinget der han er varamann for Erna Solberg. Foto: Rune Johansen (Bergensavisen)

Men narkosiktede Erik Skutle (24) venter kjeft når han vender tilbake til Stortinget.

10.03.14 10:23

OSLO (NTB og Nettavisen): Narkotikasiktede Erik Skutle (24) sier det var tankeløst av ham å røyke hasj. Han venter kjeft når han kommer tilbake på Stortinget.

Likevel ser han fram til å vende tilbake til Løvebakken:

- Jeg gleder meg til å gå på jobb igjen, få pratet ut og kanskje få gitt noen klemmer, sa Skutle på NRK Dagsrevyen fredag kveld.

Han sa det har vært en tøff uke, men at han også har fått mye støtte.

Innrømmet hasjrøyking

Det var torsdag i forrige uke det ble kjent at Skutle, som er statsminister Erna Solbergs vara på Stortinget, var blitt siktet for brudd på narkotikaloven. I avhør har han innrømmet å ha røykt hasj ved én anledning.

Også fem andre personer i Høyre og Unge Høyre i Bergen er mistenkt eller siktet i saken. Men Skutle avviser at narkotika er utbredt i Unge Høyre.

– Jeg har vært aktiv i Høyre og Unge Høyre i Bergen og Hordaland i nesten ti år og har vært på hundrevis av arrangementer, og jeg har aldri sett eller hørt at det har vært brukt narkotika i tilknytning til partiet, sier han til NRK.

- Tankeløs handling

Skutle fastslår samtidig at det var tankeløst av ham selv å røyke hasj.

– Hadde jeg tenkt, så hadde jeg gått derfra, og så hadde jeg vel neppe stått her i dag. Det var rett og slett en tankeløs handling som jeg angrer veldig sterkt på, sier Skutle.

Stortingsvaraen har frasagt seg alle verv i Høyre på grunn av saken, men kan ikke frasi seg plassen på Stortinget. Der har partikolleger vist stor omtanke, sier Skutle, som likevel venter kjeft når han kommer tilbake på jobb.

– Jeg fortjener det kanskje, sier han ifølge NTB.

- Må gjenopprette tilliten

Skutle sier til Bergensavisen at saken har vært spesielt vanskelig for familien hans, og de nærmeste. Han sier det verste som kan skje i tiden som kommer er at han ikke klarer å gjenopprette tilliten blant de som har nominert ham inn på listen, og stemt han inn på Stortinget.

– Det beste som kan skje er at jeg klarer å gjenopprette tilliten, men om jeg klarer det – det vet jeg ikke. Spør meg om et år eller to, sier han til avisa og fortsetter:

- Vil ikke gjemme meg vekk

- Jeg har ikke lyst til å gjemme meg vekk og være en politisk pappfigur de neste tre årene. Jeg har lyst å gjøre en så god jobb for Bergen og Hordaland som jeg kan, og er om mulig enda mer sulten på å bevise at jeg har noe på Stortinget å gjøre, og at at de gjorde rett når de stemte meg inn dit. Selv om dette er en absurd tanke nå, er jeg innstilt på å prøve, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.