*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg håper de andre ikke er feige

Foto: NTB Scanpix

- Jeg registrerer at det er dørgende tyst, sier Siv Jensen.

Frp-leder Siv Jensen har fått hard medfart etter at hun bommet stygt på hva innvandringen har kostet Norge.

Les også: - Siv overdrev noe sinnssykt

Hun beklager feilen i talen, men påpeker at ingen tørr å debattere situasjonen.

- Det er de alvorlige fremskrivningene som er interessante. Det er jo det man ligger til grunn her som burde skape debatt, sier Siv Jensen til Nettavisen.

Vil ikke ta debatten

Det var under landsmøtet forrige helg Frp-lederen rotet med tallene.

- Jeg vet ikke om jeg skal humre eller le. Debatten har ikke handlet om det som er alvorlig i disse tallene. Jeg hadde håpet at noen hadde orket å diskutere det istedenfor å angripe meg, fortsetter Siv Jensen.

Frp har gjentatte ganger referert til Finansavisens oppslag om at «Innvandringen har kostet 70 milliarder kroner på syv år». Avisen viser også til at Norge har pådratt seg fremtidige forpliktelser på 380 milliarder kroner, i kraft av nye offentlige goder, gitt dagens velferds- og skattesystem.

- Dette er det mulig å gjøre noe med. Vil vi at dette skal skje? Jeg tror dette er en debatt som de politiske partiene ikke vil ta, sier Jensen.

Velgerne fortjener svar

Det er Statistisk sentralbyrå som utarbeidet oversikten.

- De mottar mer enn andre i støtte fra det offentlige. De har en lavere yrkesdeltakelse og de går raskere fra arbeid til uføre. Det er nedslående statistikk for den sittende regjering. Jeg forstår at det er ubehagelig og at de håper at det går over, fortsetter hun.

- Jeg mener at dette er ganske alvorlig. Jeg registrerer at det er dørgende tyst. Det er en ærlig sak å innrømme at man ikke ønsker å stramme inn innvandringspolitikken, men da må man si det. Da fortjener velgerne å høre det. Istedenfor ble dette en debatt hvor vi skal ta Siv Jensen, sier hun.

- Har nordmenn en likegyldighet til dette?

- Jeg tror ikke det er mye sløvhet. Dette er mange som mener mye om dette. Det er ikke folkets skyld at politikerne ikke vil diskutere ubehagelige problemstillinger. Det er mulig at de er blitt så politisk korrekt at de ikke tør å ta denne debatten. Vi har ved gjentatte tilfeller prøvde å skape en debatt.

- Igjen, dette er mulig å stramme inn. Vi må iverksette, og vi må gjøre det nå. Jeg håper de andre ikke er feige, men tar debatten, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.