- Jeg kan være en belastning for regjeringen

SPRINGER ETTER MEG: - Hun har valgt å beklage fordi mediene springer etter meg eller oss i flokk, sier Per Sandberg.

SPRINGER ETTER MEG: - Hun har valgt å beklage fordi mediene springer etter meg eller oss i flokk, sier Per Sandberg. Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

En belastning, men også en befrielse. Slik mener Fremskrittspartiets Per Sandberg han kan oppfattes.

Frps nestleder Per Sandberg sier han til tider kan være en belastning for regjeringen. Samtidig hevder han mediene jager ham og Frp i flokk, og at det er grunnen til at partileder Siv Jensen beklaget hans uttalelser.

– Hun har valgt å beklage fordi mediene springer etter meg eller oss i flokk. Da er en beklagelse på sin plass, så kan vi prøve å få gjort det vi er satt til å gjøre: drive politikk og prøve å få fram bedre politiske løsninger. Og ja, jeg kan til tider kanskje være en belastning for regjeringen, på samme måte som jeg kanskje er befrielse for våre velgere, sier Sandberg i et intervju med Aftenposten.

Det var torsdag Sandberg kom med uttalelsene om at KrF har et ansvar for at mennesker fra Norge knytter seg til terrororganisasjoner. Siden fant KrF-leder Knut Arild Hareide det vanskelig å akseptere beklagelsen fra Sandberg, som ble gitt med svært mange forbehold.

Fredag ettermiddag ga Frp-leder Siv Jensen en uforbeholden unnskyldning for uttalelsene under et intervju med TV 2, en unnskyldning Hareide har akseptert. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.