*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg lyver ikke

Ingunn Yssen og LO-leder Gerd-Liv Valla (fotomontasje). Foto: Paul Weaver/Scanpix (TV 2 Interaktiv/Scanpix)

Ingunn Yssen svarer på kritikken fra Gerd-Liv Valla - og hevder LO-lederen forvrenger virkeligheten.

11.01.07 21:17

- Gerd-Liv Valla er i sin fulle rett til å forsvare seg og gi sin versjon av arbeidskonflikten. Men hun forvrenger virkeligheten, sier Ingunn Yssen til Nettavisen.

Den avtroppende lederen for LOs internasjonale avdeling har tatt arbeidskonflikten i full offentlighet. Blant annet skriver Yssen i sin oppsigelse at Gerd-Liv Valla ble skuffet over at Yssen var gravid.

Strid om graviditets-skuffelse
LO-lederen svarte på kritikken på en pressekonferanse torsdag ettermiddag, der hun blant annet sa det stemmer at hun uttrykte skuffelse overfor Yssen - men at skuffelsen dreide seg om at hun ikke var den første som ble informert.

- Det jeg sa til henne etter hvert, var at jeg var skuffa over at jeg ikke fikk vite det først som nærmeste sjef, sa Valla til pressen.

Se hele pressekonferansen på TV 2 Sumo

- Forvrengt
Ingunn Yssen er tydelig oppgitt over fremstillingen fra sin tidligere sjef.

- Det er riktig at hun var skuffet over at hun ikke ble informert først om min graviditet. Men det er ikke den episoden jeg viste til i mitt oppsigelsesbrev, og det vet Gerd-Liv Valla meget godt. Hun er en dame med svært god hukommelse, og hun vet utrolig godt hvilken episode det er snakk om, sier Yssen til Nettavisen.

I sitt oppsigelsesbrev viser hun til hvilken episode det dreier seg om: «Etter at jeg kom tilbake etter mine åtte måneder i foreldrepermisjon påpekte hun (Valla, journ. anm.) at det ikke hørte med i planen at jeg skulle få et barn.»

- Hun sa at det var en skuffelse at jeg fikk barn og at jeg burde legge om arbeidsrutinene på samme måte som hun gjorde da hun fikk barn en del år tilbake, sier Yssen i Redaksjon1 på NRK.

- Handler utelukkende om Valla som person
- Valla sa under pressekonferansen at hun ikke oppfatter at hun har noen konflikt med deg. Deler du LO-lederens virkelighetssyn?

- På ingen måte. Det er en underlig oppfatning av virkeligheten. Hele oppsigelsesbrevet og konsekvensene av det handler jo nettopp om min konflikt med Gerd-Liv Valla. Dette handler utelukkende om henne som person og hennes lederstil, og har forøvrig ingenting med LO å gjøre.

Til NRK sier Yssen at hun var jo ønsket til jobben i LO.

- Derfor var det merkelig at jeg med en gang ble fratatt myndighet til å gjøre en god jobb. Jeg fikk ikke de samme vilkårene som de andre avdelingslederne - derfor ble umulig for meg å gjøre en god jobb, sier Yssen i Redaksjon1.

- Vil advare andre
Ingunn Yssen forteller også til Nettavisen at motivet med å ta oppsigelsessaken i full offentlighet, var å advare andre.

- Denne saken handler ikke om at det er synd på meg, men om at det kommer noen etter meg. Og jeg vil advare mot Gerd-Liv Valla som leder, sier Yssen, som i sitt oppsigelsesbrev kommer med en rekke sterke beskyldninger.

Blant annet skriver hun:

«Både min sykemelding og min beslutning om å avslutte arbeidsforholdet med LO skyldes den dårlige behandlingen jeg har vært utsatt for av Gerd-Liv Valla.»

«Det er ikke bare meg i LO som er blitt behandlet dårlig av Gerd-Liv Valla. Det finnes flere. LOs leder er både hyggelig, oppmuntrende og generøs med ros så lenge hun blir møtt med hengiven underkastelse.»

«Gerd-Liv Valla hadde også ved flere anledninger både som intensjon og ønske å udugeliggjøre meg.»

«Gerd Liv Vallas uttallige sinneutbrudd har vært belastende.»

- Ingen rot i virkeligheten
Valla slo tilbake mot denne kritikken på pressekonferansen torsdag.

- Selvfølgelig driver ikke LO trakassering av sine medarbeidere. Det har ingen rot i virkeligheten, sier Valla til Nettavisen.

Hun avviser at hun skal ha en dominerende lederstil, men understreker samtidig at hun «ikke er noen pusekatt».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.