- Jeg ser at det er mange spekulasjoner om mitt navn

NATO-SPEKULASJONER: Jens Stoltenberg vil verken bekrefte eller avkrefte spekulasjonene før Arbeiderpartiets landsstyre. Her er han sammen med Trond Giske og Jonas Gahr Støre under fjorårets valgkamp.

NATO-SPEKULASJONER: Jens Stoltenberg vil verken bekrefte eller avkrefte spekulasjonene før Arbeiderpartiets landsstyre. Her er han sammen med Trond Giske og Jonas Gahr Støre under fjorårets valgkamp. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Jens Stoltenberg vil ikke erklære noe overfor landsstyret.

25.03.14 08:24

Oslo (NTB): Jens Stoltenberg sier til NRK at han ikke kommer til å erklære «noe som helst» når han taler til Arbeiderpartiets landsstyre tirsdag.

– Jeg leser jo aviser og hører på radio. Jeg ser at det er mange spekulasjoner om mitt navn som kandidat til ny generalsekretær i NATO, men jeg vil ikke bidra til de spekulasjonene, sier Stoltenberg til NRK.

Når han taler til Arbeiderpartiets landsstyre tirsdag, håper han partifellene er kommet for å høre lederen snakke om Ap-politikk.

Les også: Slaktet Stoltenberg - nå roser de ham

At Dagsavisens kommentator Arne Strand mener partilederen må erklære et eventuelt kandidatur overfor sitt landsstyre i dag, er han ikke enig i.

Les også: Hadia Tajiks vinnerresept

– Arne Strand er en klok mann, og jeg leser og lytter ofte til ham, men hvis han mener jeg må på talerstolen og erklære et kandidatur, mener jeg ingen er tjent med det. Uansett om han mener det ene eller det andre om min fremtid i Ap eller NATO, så vil jeg ikke erklære noe som helst nå, sier Stoltenberg.

Ap-lederen er likevel enig i at en rask avklaring vil være bra.

– Jeg kan forstå at noen frykter en lang og uavklart situasjon, men det er det ingen som ønsker at vi skal ha. Enten det blir en avklaring i NATO på den ene eller andre måten, mener jeg det vil være bra med en rask avklaring, sier den tidligere statsministeren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.