RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg syns det er vanskelig å slappe av

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Justisminister Knut Storberget har fått «grønn resept» mot jobbstress.

REGJERINGSBYGGET (Nettavisen): Justisminister Knut Storberget inviterte mandag morgen pressen til et frokostmøte, etter at han har vært borte fra jobben i fire uker, og fortalte hva som skjedde den dagen han ble fraktet til sykehus i ambulanse.

- Siden jul hadde jeg følt meg mer og mer sliten. Den dagen jeg ble syk, så hadde jeg en rolig onsdag. Det var gruppmøte på Stortinget - vi diskuterte budsjettet. Men jeg følte meg dårlig hele dagen og kjørte hjem fra jobb tidlig. Da jeg kom hjem følte jeg meg fortsatt dårlig - jeg var kvalm og besvimte, sa Storberget på pressekonferansen.

- Jeg må kutte ut nattarbeid
Ifølge justisministeren ble barna og kona veldig engstelige.

- Det ble ringt etter ambulanse og jeg ble kjørt til sykehus.

Storberget opplyser at han har fått klare råd fra legen.

- Jeg har fått beskjed om at jeg må organiserer arbeidet bedre. Kutte ut nattarbeid. Jeg må også få bedre kosthold og være i bedre fysisk aktivitet.

Går ikke på medisiner
På pressekonferansen sa Storberget at han syns det var trivelig å møte pressen igjen - og at det ikke var tilfeldig at det var et såkalt frokostmøte.

- Jeg har fått råd av legen om å spise godt om morgenen, sier Storberget, som flere ganger oppfordret fremmøtt presse om å ta seg et smørbrød.

Han fortalte at legene stort sett har gitt ham en «grønn resept».

- Det eneste medikamenter jeg har brukt er innsovingstabletter. Jeg er i den heldige situasjon at jeg har fått erklæring på at jeg er frisk, enten det er i hodet eller i hjertet, sier Storberget.

- Vanskelig å slappe av
Storberget sier at det særlig er kampen mot kriminalitet rettet mot barn som motiverer ham i arbeidet. Og innrømmet at han blir stresset når han føler viktige ting i sakene han jobber med ikke kommer fram. I sykemeldingsperioden har han svømt, gått på tur og på ski - ting han ikke har fått gjort noe særlig av tidligere.

- Jeg syns det er vanskelig å slappe av, sier Storberget.

- Fikk du slappet såpass av at du fikk lest en god bok under sykemeldingen?

- Bortsett fra at jeg har hørt mye på Tina Turners «Simply the Best», så har jeg fått lest noen bøker, sa Storberget og trakk særlig fram den spanske, historiske romanen «Havets katedral» som en fersk og god leseropplevelse.

Takket for blomster
Storberget fleipet med at det hjemme hos han så ut som en blomsterhandel eller eventuelt en bisettelse på grunn av alle blomsterhilsnene han mottok under sykemeldingsperioden.

- Jeg vil takke alle som har sendt meg blomster og hyggelige meldinger, sa Storberget - og sa at den takken også omfattet representanter for den politiske opposisjonen.

Justisministeren roste også sjefen sin, statsminister Jens Stoltenberg, for å være spesielt varm og omsorgsfull.

- Han er en fantastisk sjef. Jeg har aldri opplevd å ha en så god leder, sa Storberget.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Storberget avbrøt vinterferien sin 20. februar og kom til Oslo, hvor han trakk forslaget om å innføre hijab som en del av politiuniformen.

24. februar ba Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om en forklaring på hijabsaken fra Storberget og statsminister Jens Stoltenberg. Dagen etter ble Storberget akutt innlagt på sykehus.

Les også: Dette brevet var hemmelig

Storberget ble skrevet ut av sykehuset fredag 27. februar, men ble sykmeldt i ytterligere fire uker på grunn av «overanstrengelse».

Kultur- og kirkeminister Trond Giske har vært vikar for Storberget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere