*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg trekker meg som nestleder

Foto: Fremskrittspartiet (Frp)

Per Sandberg tar ikke gjenvalg.

28.10.13 17:52

Per Sandberg (53) går av som nestleder i Fremskrittspartiet, melder Dagbladet.

Han sier at han ikke finner motivasjon for å jobbe for det han tror på, og vil derfor ikke ta gjenvalg på Frps landsmøte i mai neste år.

- Det har vært en lengre prosess. Vi har hatt flere familieråd, vurdert fram og tilbake. Jeg har vurdert de belastningene jeg har vært utsatt for de siste åra, og beslutningen om å trekke meg som nestleder kommer etter en totalvurdering, sier Sandberg.

Siv: - Har respekt for Pers avgjørelse
Frp-leder og finansminister Siv Jensen sier hun har respekt for Sandbergs avgjørelse.

- Jeg har respekt for Pers avgjørelse, og jeg vet det har vært vanskelige avveininger for han. Jeg er også glad for at han presiserer at han vil fortsette å jobbe for partiet fra Stortinget, sier Jensen i en kommentar til Nettavisen.

Overfor VG mandag bekreftet Jensen at Sandberg er i en tankeprosess om framtida.

Sandberg avviser at Frp-lederen har spilt en rolle opp i dette. Han sier han tvert i mot har følt seg sterkt ønsket av Frp-lederen.

Les også: Siv: - Sandberg er i en tankeprosess

Sa nei til å bli statsråd
Det vekket oppsikt da Per Sandberg verken ble statsråd eller parlamentarisk leder for partiet han har jobbet for å få inn i regjering.

Selv sa Sandberg at han hadde sagt nei til en rekke poster i Erna Solbergs nye regjering, og at han manglet motivasjon.

- Det er den samlede belastningen i de siste åtte årene som gjør at jeg har kommet til at det nå vil være best for meg å være vanlig stortingsrepresentant en periode. Jeg trenger rett og slett å sette en fot i bakken, sa han til Adresseavisen.

Til TV 2 sa Sandberg at han ble tilbudt både posten som samferdelseminister og justisminister.

Les også: Per Sandberg vil ikke bli statsråd

Skriver selvbiografi
Tidligere i oktober ble det kjent at Sandberg skriver på en selvbiografi som etter planen skal gis ut i midten av november.

- Det er en biografi, skrevet av Sandberg selv. Mer kan jeg ikke si, sa PR- og informasjonssjef Stig Arnesen i Juritzen forlag til Nettavisen den 16. oktober.

Les også: Per Sandberg skriver bok

Sandberg avviser at han med dette ikke er ferdig i politikken, og sier at han ser fram til fire år som stortingsrepresentant.

Han ble valgt til 1. nestleder i Frp i 2006.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.