*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg tror ikke Frp likte vår versjon

Foto: Stig-Åke Jönsson (SCANPIX)

- De ville gjerne ha en bekreftelse på snikislamiseringen, sier lederen for den islamske kulturforeningen i Rosengård.

13.03.09 18:21

Rosensgårds ordfører Andreas Konstantinides hadde håpet på en unnskyldning fra Fremskrittspartiet. Det fikk han ikke, men partiets innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen modererte partiets uttalelser om sharialover under besøket i Malmö torsdag.

Les også: Frps reisebrev fra Rosengård

- Svensk lov gjelder
- Vi har aldri sagt at Rosengård styres av sharialover. Det er svensk lov som gjelder, noe også politisjefen har påpekt, sa Amundsen under besøket ifølge nettavisen Skånskan.se.

- Men samtidig forekommer tvangsekteskap, sharialovene forekommer i det private, innen familien, føyde han til.

Likte nok ikke vår versjon
Ammar Daoud, leder for den islamske kulturforeningen i Rosengård, var litt usikker på hva slags utbytte Frp hadde hatt av turen.

- Jeg tror ikke helt de likte vår versjon. De ville gjerne ha en bekreftelse på snikislamiseringen, uttalte han.

Amundsen sier at det ikke er nok med dialog, men at det også er nødvendig med politiske tiltak og nevnte forbud mot ekteskap innen familien og obligatoriske helsekontroller av visse grupper for å stoppe kjønnslemlestelse, ifølge Skånskan.se.

Fornøyd med besøket
Til avisa uttrykker han tilfredshet med besøket og den informasjonen Frp-delegasjonen med ham selv og Frps nestformann Per Sandberg fikk. Hans oppsummering er at Rosengårds største problem er å klare den høye arbeidsløsheten og de sosiale utfordringene med en stor innvandrerbefolkning konsentrert i en bydel.

Vil lære av svenskene
Et tips han tar med seg hjem til Norge er den svenske regjeringens oppskrift for bedre integrering:

- Den svenske regjeringen, som jo først og fremst er styrt av Moderaterna, vil bruke bidragssystemet for å styre innvandrere til andre bydeler. Det er fornuftig, sier han.

Andreas Konstantinides, som er ordfører i bydelsforvaltningen for Rosengård, var blant dem som reagerte da Frp-formann Siv Jensen for tre uker siden utpekte Malmö og Rosengård som et skrekkeksempel på snikislamisering og sa at det her er sharialover som gjelder, mens svensk lov er satt til side.

Les også: Jensen står over Sverige-tur

- Var nær en unnskyldning
Konstantinides mener at Frp burde ha tatt tingene i en annen rekkefølge, først et besøk i Rosengård, deretter uttale seg.

- Men de var nær en unnskyldning i dag, de erkjente at de hadde tatt feil, men likevel ikke helt, oppsummerte han ifølge Skånskan.se.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.