RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg ville blitt kalt USAs puddel

Sist oppdatert:
Tidligere utenriksminister Jan Petersen kritiserer regjeringens «oppklaringsbrev» til Israel. Hadde jeg skrevet et slikt brev, ville jeg blitt kalt USAs puddel, sier han.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre skriver i et brev til Israels utenriksminister Silvan Shalom at Norge «støtter Israels rett til å leve i fred og sikkerhet innenfor forsvarbare grenser».

Begrepet «forsvarbare grenser» er et nøkkelbegrep når Israel forsvarer sin rett til å bli i de okkuperte palestinske territoriene i strid med FNs resolusjon 242. Israel legger til grunn at landets grenser skal være «forsvarbare». Hva som er forsvarbart mener de skal være opp til Israel å definere.

Støres brev er en oppfølging av Kristin Halvorsens boikott-utspill. Jan Petersen mener Støres ordvalg er uheldig, skriver Dagbladet.

- Det er uheldig at utenriksministeren, om enn uforvarende, bruker den ene partens begreper. Det gjør det vanskeligere for palestinerne i forhandlingene med Israel, sier Petersen.

En kopi av brevet til Shalom ble sendt sammen med et følgeskriv til USAs utenriksminister Condoleezza Rice.

- Hadde jeg sendt et slikt brev til Condi Rice, ville jeg blitt kalt inn på teppet i Stortinget av Kristin Halvorsen og skjelt ut for å være USAs puddel, sier Petersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere