RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

- Jens er den tregeste jeg har sett

Sist oppdatert:
Lars Sponheim angrep regjeringen knallhardt i sin landsmøtetale.

SUNDVOLDEN (Nettavisen): - Jeg tenker nesten daglig over slagordet til Jens Stoltenberg i valgkampen, om at han ville handle, ikke forhandle. Men jeg har aldri sett noen som har brukt så lang tid på å forhandle. De sitter så lenge at det ikke er en tåre igjen når de kommer til Stortinget, sa Venstre-lederen.

Han viste til at regjeringen her 30 milliarder mer å bruke en Bondevik-regjeringen, likevel får de ikke resultater, mener Sponheim.

- Boikott OL
Han tok også for seg OL-diskusjonen som har rast de siste dagene.

- Landet styres av statsråder som burde ha Cuba som ideal. Der er 20 bibliotekarer fengslet, de er dømt fo rå ha lånt ut bøker. Og Internett er forbud.

Sponheim trakk så paralleller mellom Cuba og Kina.

- Det er feil, Jens, at du ikke vil boikotte åpningsseremonien, det burde du gjøre av hensyn til være medborgere i Kina, sa han.

Umoralsk Halvorsen
Venstre-lederen synes også det er hårreisende at finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen har sagt at regjeringen ikke vil klare å fjerne fattigdom.

- Jeg husker godt at hun rettet en dirrende pekefinger mot Bondevik da han var statsminister, ”Du vil ikke utrydde fattigdom”. Det var en enorm moralsk indignasjon. Jeg vet veldig godt at det gikk inn på hedersmannen, sa Sponheim.

Han la til at Bondevik tenkte på fattigdomsspørsmålet hver dag.

- Så går det noen pennestrøk, og så sier Halvorsen at hun ikke når regjeringens mål. Da blir også moralsk indignert. Det må være minimum med moral i politikken.

Vasne demokrater
Og Sponheim var ennå ikke ferdig med SV-lederen. Han mente det er merkelig at hun har unnskyldt seg for å sosialisere Norge.

- Kjære Kristin, du skulle jo sagt, ”ja, jeg har rett”. Jens er jammen god, han klarer å lage vasne sosialdemokrater ut av ekte sosialister!

229048

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere