RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jens gjør ingen forskjell

Sist oppdatert:
Åtte av ti velgere merker liten eller ingen forskjell på norsk politikk siden Stoltenberg-regjeringen overtok.

Det viser en måling TNS Gallup har laget for TV 2 Nyhetskanalen.

Det er rundt 450 dager siden Jens Stoltenberg fikk nøkkelen til statsministerens kontor og overtok som regjeringssjef. Gjennom hektiske forhandlinger var de tre rød-grønne partiene blitt enige om å forandre Norge.

Men folk merker lite eller ingenting til de store forandringene regjeringen varslet at de ville gjennomføre.

Ingen Stoltenberg-effekt
En måling TNS Gallup har laget for TV 2 Nyhetskanalen viser at bare 15 prosent mener det er stor endring i norsk politikk på det drøye året med rødgrønn regjering, sammenlignet med politikken som ble ført av Bondevik-regjeringen.

Hele 64 prosent mener endringen i norsk politikk er liten, mens 15 prosent ikke ser noen endring. Samlet er det dermed åtte av ti velgere som mener det er liten eller ingen endring av norsk politikk under Stoltenberg, i forhold til den politikken Bondevik-regjeringen førte.

- Jeg synes ikke politikken har endra seg noe i det hele tatt. Jeg ser ikke forskjell på ei høyre/borgerlig regjering og Stoltenberg-regjeringen, han svelger like mange kameler som Bondevik - minst, sier en person på gata i Ålesund til TV 2 Nyhetskanalen.

Målingen viser at regjeringspartienes velgere mener at det er litt større forskjell på politikken enn de som stemmer på de øvrige partiene. Men heller ikke de rødgrønne velgerne ser den helt store forskjellen. Frp-velgerne er de som i størst grad mener det ikke er noen forskjell på den forrige og den nåværende regjeringen.

Hold deg oppdatert på politikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere