RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

- Jens sa ja til politihijab

Sist oppdatert:
Hemmelige regjeringsdokumenter gir ny innsikt i hijabsaken.

På en pressekonferanse 20. februar fikk justisminister spørsmålet om han hadde konkludert i spørsmålet om politihijab 4. februar, den dagen Justisdepartementet sendte ut sin pressemelding som åpnet for religiøse hodeplagg i politiet. Knut Storberget svarte nei.

- Jeg ønsket mer prosess rundt dette, var Storbergets svar. I samme pressekonferanse nevnte den hardt pressede statsråden ordet «prosess» 36 ganger.

Les også: Dette brevet var hemmelig

Hadde konkludert
VG hevder å sitte på regjeringsdokumenter som viser at både statsminister Jens Stoltenberg og Storberget hadde konkludert.

Det ene dokumentet er en protokoll fra regjeringskonferansen 29. januar, som skal vise vise at regjeringen ba Politidirektoratet endre uniformsreglementet. Det andre dokumentet er et regjeringsnotat og skal vise at Storberget sa ja til religiøse hodeplagg i politiet. VG skriver videre at pressemeldingen som Justisdepartementet sendte ut 4. februar har den samme ordlyden som regjeringsnotatet.

- Kan ha feilinformert Stortinget
Carl I. Hagen (Frp) sier til avisa at Stoltenberg har ofret justisminister Storberget og at statsministeren også kan ha feilinformert Stortinget. Høyres Per-Kristian Foss sier Stoltenberg nå må «befri Storberget fra den tåkeleggingsmanøveren han har tvunget justisministeren sin inn i».

- En pinlig forestilling
- Jeg synes Stoltenberg skulle vært så real at han lot Storberget få si at han og regjeringen hadde skiftet standpunkt. Han fikk ikke engang lov til å gjøre rede for sitt eget standpunkt, sier Foss til VG om pressekonferansen 20. februar, som han karakteriserer som en «pinlig forestilling».

Onsdag morgen avviser Jens Stoltenberg gjennom statssekretær, Torbjørn Giæver Eriksen, at han sa ja i hijabsaken. Les svaret her.

Sykmeldt
Tirsdag 24. februar vedtok Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget at de vil granske saken.

Les også: Skal hijab-grille Storberget

Dagen etter ble justisminister Knut Storberget sendt til sykehus i ambulanse. Han er sykmeldt i to uker på grunn av «overanstrengelse».

Hva synes du om regjeringens håndtering av politihijab-saken? Si din mening i kommentarfeltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere