*Nettavisen* Nyheter.

- Jens tjener på å gjøre seg lekker

Ap-leder Jens Stoltenberg vil tjene på at han har gjort en kuvending og freder kontantstøtten, mener professor Knut Heidar.

- Det er klart at Arbeiderpartiet har forstått at det er vanskelig å ta fra folk sukkertøyet. Det er dramatisk at folk som ikke får barnehageplass også skal miste kontantstøtten, sier professor Knut Heidar ved universitetet i Oslo til TV 2 Nettavisen.

I går erklærte Jens Stoltenberg at Ap vil frede kontantstøtten til full barnehagedekning er på plass. Det er en enorm kuvending for partiet som hittil har vært sterkt imot at foreldre som ikke har barna sine i barnehage skal få pengestøtte fram til barnet fyller tre år.

- Tekkes velgerne
Men Heidar tror ikke at Ap risikerer å miste troverdighet selv om partiet nå radikalt endrer mening og åpenbart har begynt å tenke på høstens stortingsvalg.

- Det er åpenbart at KrF vil hevde at Aps troverdighet er svekket. Samtidig kan en spørre seg om hva som er problematisk ved å føle seg presset av velgerne. Jeg tror ikke kuvendingen vil bli noe stort problem for Ap, problemet ville vært større hvis de hadde sagt at de vil fjerne kontantstøtten fra 1. januar 2006.

- Fører kuvendingen til at KrF nå mister sitt sin fanesak?

- Nei, det er fortsatt en klar prinsipiell forskjell mellom de to partiene siden Ap på sikt ønsker å fjerne kontantstøtten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag