*Nettavisen* Nyheter.

- Jens tror ikke på seg selv

Høyres Erna Solberg (45) mener Jens Stoltenberg ikke tror på sin egen politikk.

15.07.06 09:25

- Når Jens Stoltenberg tror på det han gjør, er han en flink politiker. For øyeblikket mener jeg han ikke tror på den politikken den rødgrønne-regjeringen fører, sier Erna Solberg til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Ferie med barna
Høyres Erna Solberg har ferie. Hun er innom – noen få timer - kontoret for å rydde i papirer og ta noen telefoner. Erna tar imot NA24 i Keyser-fløyen på Stortinget. Solen skinner om kapp med hennes to barn som ruller seg i sofaen mens Høyre-damen selv diskuterer med rådgiver John-Ragnar Aarset om neste møte.

Klikk på bildet for å forstørre.


- Jeg er mini-Erna jeg, sier datteren Ingrid spontant.

Ingrid Solberg (9) forteller hun skal bli politiker når hun blir voksen.

For hvilket parti da?

- Høyre vel, sier hun kontant.

Jens og Kristin
Madame Solberg sr er ikke nådig om de rødgrønnes oppskrift på politisk fremdrift i AS Norge.

- Jeg tror Stoltenberg 1 var nærmere det Jens står for politisk. Det de driver med nå gjennomsyrer regjeringen og det blir utrolig mye stakkato retorikk, sier hun.

Hun mener Kristin Halvorsen har bleknet om nebbet etter at hun tiltrådte som minister.

- Det er den største forandringen jeg har sett i det politiske liv siden jeg begynte som aktiv politiker, assa. Nå høres hun ut som den største beskytter av statskassen.

- Siv Jensen omtalte Kristin Halvorsen som en kvinnelig utgave av Per-Kristian Foss?

- Det stemmer, men med mye penere sko, sier hun muntert.

Navn: Erna Solberg (45)
Stilling: Leder i Høyre og stortingspolitiker.
Sivilstand: Gift og to barn
Aktuell: Høyre har slitt på meningsmålingene den siste tiden, men jern-Erna mener det ikke er problemer innad i Høyre.

1. Hva driver du med akkurat NA?
- Akkurat nå er jeg på kontoret og forsøker å underholde min barn samtidig som jeg rydder unna noen oppgaver som har forfalt her. (raskt)

2. Velge deg et annet yrke?
- Nei¿dette synes jeg er veldig vanskelig. En gang ville jeg bli kokk, men det er lenge siden. Som barn ville jeg bli lærer, men det var mangel på fantasi.

3. Hva er forskjellen mellom NA24 og N24?
- Er det ikke, NA24 er vel den nettavisen som – gud nå må jeg passe meg – Aftenposten? Nei vent litt, Næringsliv24 og NA24, jeg trøbler hver gang.

For mange menn
Hun er mot kvotering av kvinner til ASA-styrene, men liker heller ikke kvoteringen av «Gutteklubben Grei» til styrene i norske selskaper.

- Det er utrolig mye kvotering, av venner og bekjente. At man setter inn personer som kjenner hverandre på forhånd, som en del av ens omgangskrets, sier hun.

Hun mener konsekvensen er at mange styregrossister ikke klarer å gjøre en god nok jobb med for mange verv.

- Når man ser på hvor mange styreverv en del menn har, så er det ingen tvil om at de aldri klarer å følge opp sine styreverv.

Hun savner forståelsen av mangfold og viser til den avgåtte presidenten pappa-Bush hadde gode visjoner med Glass Celing Commission.

- Det er en ting jeg mener Bush senior gjorde bra – han en undervurdert president i ettertid forresten – var Glass Celing Commission, hvor de blant annet dokumenterte hvilket tap for det amerikanske samfunnet at kvinner og minoriteter blir utestengt fra posisjoner i næringslivet, sier hun,

Homofil statsminister

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Knut Fjeldstad


Hun sier det ville vært piece of cake med en homofil statsminister fra Høyre og at det å være partileder etter et dårlig valg ødelegger populariteten.

Hva med Høyre og Arbeiderpartiet sammen i regjering?
- Nei.
- Aldri?
- Jo asså, det kan alltids være mulighet for et kriseforlik. Hvis vi skulle løfte landet inn i EU – hvis det er krise på et eller annet tidspunkt – men det er unaturlig at de to store helhetlige alternativene i norsk politikk skal regjere sammen.

Hun har Kåre Willoch som politisk forbilde, og kan strekke seg til at det har vært store politikere fra Arbeiderpartiet.

- Ja, Einar Gerhardsen og Trygve Bratteli er store politikere.

Til unge som vil bli politikere råder hun de til å ta utdannelse først. Deretter skaffe seg en solid bakgrunn fra både det offentlige og privat næringsliv.

- Huske at politiken er et sjansespill. Sikre deg må du gjøre først, uansett!, avslutter Høyres Jern-Erna.

Tidligere lørdags-profiler:
Karita Bekkemellem
Siv Jensen
Børsdirektør Bente A. Landsnes
Gunn Wærsted
Ann Christin Gjerdseth

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag