*Nettavisen* Nyheter.

- Jensen håner frihetskjemperne

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

SVs nestleder mener FrP sammenligner seg med dem som ofret seg i kampen mot undertrykkelse.

SVs nestleder Audun Lysbakken kommer med det kraftige utspillet mot Siv Jensen etter hennes kommentar i Klassekampen mandag.

- Gjennom historien har vi klart å bekjempe totalitære ideer som nazismen og senere kommunismen. Som liberalist vil jeg alltid kjempe mot slike ideer og bevegelser. Radikal islam er en mørk og skummel ideologi, og bekjempelsen av den er vår tids viktigste kamp, sa Jensen til Klassekampen.

- I praksis sammenligner Siv Jensen seg selv med dem som kjempet mot nazismen og andre undertrykkende regimer. Dette var folk som ofret alt i kampen mot undertrykkere. At Siv Jensen, som gang på gang angriper minoriteter for å sanke stemmer, sammenligner seg selv med disse, er en hån, sier Lysbakken.

- Ikke noe stort norsk problem
Han mener at radikal islamisme ikke er noe samfunnsproblem i Norge i dag, men at utspill som dette kan skape radikal islam.

- Jeg har alltid vært enig i at vi skal kjempe mot religiøs ekstremisme, både kristen og muslimsk, men dette er helt feil fremgangsmåte. Måten å unngå radikalisering på, er å inkludere alle i samfunnet og i samfunnsdebatten. Frp derimot pisker opp stemningen og skaper grobunn for islamsk radikalisering, mener Lysbakken.

Lysbakken mener at Hijabdebatten var en god og fordomsfri debatt om islamisme i Norge, helt til Frp kom på banen.

- Hele den konstruktive saklige debatten forsvant med Frps grove generaliseringer, og ødela mulighet for nyansert debatt.

- Vi står sammen med muslimer
KrFs Knut Arild Hareide mener at Frp ikke bidrar til en god integreringsdebatt.

- Dette er ingen kamp mellom sivilisasjoner, men en kamp for sivilisasjon. I denne kampen står vi sammen med moderate muslimer i kampen for demokrati, ytringsfrihet og trosfrihet, sier Hareide.

- Velkommen etter
Arbeiderpartiets Innvandringspolitiske talsmann, Arild Stokkan-Grande, mener at Jensens utspill er steingammelt nytt.

- Kampen mot radikal islam har verden diskutert i flere år. Jeg lurer på hvor Siv Jensen har vært, sier Stokkan-Grande.

Stokkan-Grande registrerer at Jensen i artikkelen forteller at hun har hatt kontakt med svært mange kvinner med minoritetsbakgrunn.

- Mange av disse kvinnene har altså flyktet fra totalitære regimer. De ville aldri fått komme til Norge hvis Frp hadde bestemt flyktningepolitikken. Tar hun konsekvensen av det hun sier, og legger opp til en liberalisering av Frps flyktningepolitikk, spør Stokkan-Grande.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.