RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kamp mot Jern-Erna

Sist oppdatert:
Brynjar Meling gjorde det klart at det er Erna Solberg som er motparten når mulla Krekar i dag går i retten.

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Ved 09-tiden torsdag startet rettssaken der mulla Krekar har saksøkt staten for å få ugyldiggjort utvisningsvedtaket mot ham.

Mulla Krekar selv smilte, men avviste høflig å kommentere saken. Den lille rettssalen i Oslo tinghus ble raskt fylt av pressefolk mandag morgen.

Vanligvis har denne typen utvisningssaker svært liten offentlig interesse, men når saksøker heter mulla Krekar, er historien en helt annen.

- Dette er en spesiell sak med forgreninger internasjonalt. Det er derfor ikke en viktig sak bare for mulla Krekar, men også for Norge og internasjonalt, sa Krekars advokat Brynjar Meling under åpningsprosedyren.

Brynjar Meling viste til det 35 sider lange vedtaket fra Utlendingsnemnda.

- Her er noen få linjer skrevet av UNE, mens resten er instruksen fra Erna Solberg, sa Meling.

Vedtaket fra UNE kom etter klagen på utvisningsvedtaket fra Utlendingsdirektoratet. Meling påpekte i retten at også denne i stor grad er preget av instruksen fra Solberg.

Flere sentrale personer i Krekar-saken er stevnet som vitner i saken. Blant disse er Erna Solberg selv, og Erling Grimstad - den tidligere nestlederen i Økokrim som ledet etterforskningen mot Krekar.

Trolig vil han gi opplysninger i retten som ikke har vært kjent tidligere. Straffesaken mot mulla Krekar ble henlagt, og bevisene som Økokrim fant mot mulla Krekar ble aldri presentert i retten. Det er likevel klart at staten mener Krekar er en fare for rikets sikkerhet, og mye av bevisene for dette kan ligge i etterforskningen som ble gjort av Krekar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere