RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan bli løst på middag hos Erna

SLUTTFASEN: Asyl-krangelen mellom regjeringen og KrF og Venstre kan bli avgjort på en hemmelig middag i Statsministerboligen tirsdag.
SLUTTFASEN: Asyl-krangelen mellom regjeringen og KrF og Venstre kan bli avgjort på en hemmelig middag i Statsministerboligen tirsdag. Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Partitoppene møtes hos Erna.

Tirsdag er det planlagt toppmøte med middag i Statsministerboligen, skriver Dagens Næringsliv.

Det betente asyl-krangelen kommer til å bli diskutert fortrolig mellom statsminister Erna Solberg, Frp-leder Siv Jensen, KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande.

Middagen, som går under «5c», er fortrolig. Den kan bli utsatt, hvis regjeringen trenger mer tid på løsningen.

- Ganske raskt

KrFs Geir Toskedal tror det kan komme en løsning på asylbarnsaken i
løpet av uka.

– Jeg tror dette vil løse seg ganske fort, og jeg blir ikke overrasket om det skjer denne uka, sa KrFs innvandringspolitiske talsperson Geir Toskedal til NRK tirsdag morgen.

Tillitsvalgte i Venstre krever at saken må løses innen partiets landsmøte starter i Tromsø fredag klokken 13. Hvis ikke, vil hele det borgerlige samarbeidet være i fare, sier Venstre-tillitsvalgte som Dagbladet har snakket med.

– Vi skal ikke være altfor glade i makt, sier fylkesleder Roger Granum i Oppland til avisen.

Stille i påsken

Kravet fra samarbeidspartiene er en ny, individuell behandling av sakene til lengeværende asylbarn, som ble sendt ut av Norge i andre halvår i fjor.

Etter det NTB får opplyst, ble ikke påsken brukt til politiske samtaler om asylbarnsaken, verken innad i regjeringen eller overfor samarbeidspartiene. Samtidig uttrykkes det fra flere hold et ønske om en snarlig løsning, ikke minst for å unngå at Venstre-landsmøtet skjerper frontene ytterligere.

En løsning må aksepteres av så vel Fremskrittspartiet som samarbeidspartiene, noe som gjør det krevende for statsminister Erna Solberg (H) å skjære igjennom på egen hånd.

Aftenpostens gjennomgang av KrF og Venstres krav i asylbarnsaken viser at bare 28 av barna som er blitt sendt ut siden i fjor sommer, passerer nåløyet for å få en ny saksbehandling, slik sentrumspartiene ønsker.

Frp på glid

KrF og Venstre kan merke seg nye signaler fra enkelte i Fremskrittspartiet. For to måneder siden sa Frps stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen at det vil være «som å kjøre en kniv i ryggen på oss» å hente hjem asylbarna.

Nå slår Ellingsen fast overfor Bergens Tidende at han likevel kan akseptere KrFs asylbarnkrav.

– Det er mulig vi kan si ja under forutsetning av at søknaden sendes fra der de oppholder seg, og at de ikke skal hentes til Norge først, sier han til avisen.

Han fortsetter at det «ikke legges føringer om et annet resultat enn det som foreligger i dag».

– Det skal ikke være forventninger om at de som får prøvd saken sin på nytt, skal få innvilget opphold, sier Ellingsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere