*Nettavisen* Nyheter.

- Kan ikke kaste Andersen

Foto: (Scanpix)

Siv Jensen vil ha mer enn en beklagelse fra næringsministeren.

10.08.07 08:24

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Høyres Per-Kristian Foss beskylder Fremskrittspartiet for å være motvillige til å sparke Dag Terje Andersen fra ministerstolen i Næringsdepartementet.

NA24 - din næringslivsavis

- Så lenge vi har en flertallsregjering, og han har full støtte i Aps sentralstyre, har vi ingen mulighet til å kaste ham, sier en fattet Siv Jensen til NA24, etter tidligere å ha uttrykt at hun blir kvalm, svett og pinlig berørt av regjeringens håndtering av Hydro-saken.

At olje- og energiminister Odd Einar Enoksen garanterer Eivind Reiten styreledervervet i StatoilHydro, samtidig som mange andre høytstående politikere i regjeringspartiene SV og Ap diskvalifiserer Reiten for jobben, finner hun høyst merkverdig.

Jensen mener Ap-politiker Steinar Gullvågs karakteristikk av Reiten som en uetisk og grådig mann i NA24 i går, er uverdig.

Les mer: De rødgrønne så blått

Høyre ønsker nå å granske regjeringens rolle i Hydro-saken i kontrollkomiteen på Stortinget så snart som mulig. Det vil derimot ikke Frp.

- Bør gå frivillig
- Det er ikke hensiktsmessig å dra denne saken igjennom det systemet nå som Hydro trenger ro, sier Jensen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Prosessen innbærer at komiteen først må sammenkalles, så må det avklares om det er tilstrekkelig flertall blant medlemmene for granskningen. Videre må det utformes et brev til statsråden, før prosedyrene kan settes i gang. Dette kan ta flere uker.

- Det føler jeg er uansvarlig nå. Det betyr ikke at vi er ferdige med Andersen av den grunn, sier Jensen, som gjentar anledningen til å si at hun skulle ønske Andersen selv tok hatten og gikk.

Siv Jensen mener debatten rundt Andersens tidligere og videre liv i politikken bør foregå i det offentlige rom.

Konsekvenser for valget
Hun mener også at både Reiten og den utpressede eks-styrelederen i Hydro, Jan Reinås, er blant de beste lederne i Norge.

- Hadde det hjulpet at Andersen sa unnskyld, for eksempel til Reinås?

- Nei, denne saken må redegjøres helhetlig, sier hun.

Jensen tror Stoltenberg-regjeringen sitter trygt til 2009, men sier samtidig at høstens kommunevalg vil gi en pekepinn foran neste stortingsvalget,.

- Jeg vil ikke akkurat si at Hydro-saken bidrar til at Ap fremstår som fører av en forutsigbar næringslivspolitikk, hvis det er det velgerne stemmer etter, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.