RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan tyde på at det er avdekket noe

Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp) reagerer på uttalelsene fra Telenor om nulltoleranse for korrupsjon.
Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp) reagerer på uttalelsene fra Telenor om nulltoleranse for korrupsjon. (Nordlys)
Sist oppdatert:
Frp-topp mener Telenor formulerer seg «usedvanlig krøkkete».

Mandag ettermiddag kom nyheten om at Telenors konsernsjef trekker seg fra styret i WimpelCom med umiddelbar virkning. 

- Ved å gå ut av VimpelComs styre løser Jon Fredrik Baksaas mulige interessekonflikter som kan oppstå under de rådende forholdene, skriver Telenor i en pressemelding.

Les også: Baksaas trekker seg fra VimpelComs styre

- Interessant vending
Telenor eier 33 prosent av aksjene i selskapet WimpelCom, som nå er under etterforskning for mulig korrupsjon i Usbekistan. 

- Det var en interessant vending i saken, sier stortingsrepresentant og nestleder i næringskomiteen, Øyvind Korsberg (Frp), til Nettavisen.

Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas trekker seg fra styret i WimpelCom med umiddelbar virkning.

- Det hadde vært interessant å vite hvilke interessekonflikter det her er snakk om, men det får man vel ikke vite, legger han til.

I pressemeldingen påpeker også Baksaas at Telenor har nulltolleranse for korrupsjon.

- Jeg går ut av styret i VimpelCom for å kunne fokusere helt og fullt på å ivareta Telenors interesser som eier. Telenor har nulltoleranse for korrupsjon, og som eier i VimpelCom vil vi støtte den pågående etterforskningen, sier han.

Les også: - Svært alvorlig om det er korrupsjon

- Usedvanlig «krøkkete»
Korsberg reagerer på uttalelsene fra Telenor-sjefen.

- Det er betryggende at Telenor har nulltoleranse for korrupsjon. Men når man kobler det sammen med at Telenor er eier i WimpCom, og at han går ut av styret, så virker det litt underlig, sier han.

Han sier saken hadde vært en annen dersom begrunnelsen hadde vært at Baksaas gikk ut av styret, fordi de er under etterforskning.

- Men når de viser til at Telenor har nulltoleranse, så antyder de at det er noe annet i WimpelCom. Det var usedvanlig «krøkkete» formulert, sier Korsberg.

Han stusser også over at Baksaas sier at han nå skal fokusere på Telenor.

- Jeg vil tror at Baksaas har hatt fokus på Telenor også hele veien, sier han.

Leder av næringskomiteen, Geir Pollestad (Sp), mener det er fornuftig av Baksaas å gå ut av styret i VimpelCom.

- Kan ha avdekket noe
Frp-politikeren sier samtidig at han er glad for at saken blir belyst, og at den også blir løftet opp politisk til kontroll- og konstitusjonskomiteen.

- At de går ut nå kan også tyde på at saken ser verre ut for VimpelCom enn det de først har gitt inntrykk av, sier Korsberg, og legger til:

- Det kan tyde på at det nesten må ha blitt avdekket noe i det siste som utsløser dette. Etterforskningen har jo pågått lenge, så det kan tyde på sa saken kan ha tatt en ny vending og at det har dukket opp ny kunnskap i etterforskningen, sier han.

- Fornuftig beslutning
Lederen av næringskomiteen, Geir Pollestad (Sp), mener det er fornuftig av Baksaas å trekke seg.

- Det virker som en fornuftig beslutning å gå ut av styret, sier Pollestad til Nettavisen.

Pollestad påpeker at det er viktig at sannheten kommer fram.

- Det er viktig at Telenor som eier i VimpelCom er svært tydelig på at sannheten om VimpelComs engasjement i Usbekistan kommer fram, sier han, som mener saken bør være en viktig påminnelse.

- Denne saken bør være en viktig påminnelse om at man som selskap med statlig eierandel må sørge for å ha kontrollen over selskaper som går inn i land med høy risiko, sier Pollestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere