*Nettavisen* Nyheter.

- Kanskje mest spent av alle

Foto: Berit Almendingen

Hva gjør LO med granskingsrapporten som kommer fredag? Ingunn Yssen venter i spenning.

08.03.07 13:29

FOKUS i STORGATA, OSLO (Nettavisen): - Jeg er sevlfølgelig veldig spent på det som skal skje. Jeg er kanskje mest spent av alle, sier Yssen til Nettavisen.

- Betyr det at du ikke har fulgt granskingsarbeidet underveis?

- Det vil jeg ikke kommentere.

«Jeg har det bra, det er jo kvinnedag»

Ingunn Yssen

Skapte storm
Etter to måneders taushet kommenterer nå Yssen saken som kan føre til at LO-leder Gerd-Liv Valla, som før jul ble kåret til Norges mest mektigste kvinne, kanskje må trekke seg.

11. januar skapte Yssen storm da hun sa at hun følte seg mobbet av Valla. LO-sekretariatet satte ned et granskingsutvalg, og fredag skal sekretariatet bestemme Vallas videre skjebne.

- Har det bra
Mens Valla ble sykemeldt, og dro til utlandet for å komme seg, sier Yssen at hun har det veldig bra.

- Jeg har det bra, det er jo kvinnedag, og jeg bare gleder meg over dagen, smiler den tidligere likestillingsdirektøren.

- Da du gikk ut med saken sa du at du ikke ønsket å skade LO?

- Ja, det står jeg ved fortsatt. Jeg ønsket å sette fokus på Gerd-Liv Valla, sier Yssen.

- Stemmer det at du har sagt nei til et forsoningsmøte mellom deg og Valla som Ap-sekretær Martin Kolberg prøvde å få til?

- Det vil jeg ikke kommentere. Jeg vil ikke kommentere enkeltting. Dessuten vet en at det ting som blir skrevet i avisene ikke alltid er riktig.

- Hva sier du til at Martin Kolberg har skamrost deg overfor granskingsutvalget?

- Jeg er glad for alle støtte som jeg har fått. Det gjelder blant annet Berit Reiss-Andersen og tidligere statssekretær Øystein Mæland. Jeg er glad for at det er kommer fram under høringene at mange støtter meg.

Hjem til sine
Torsdag feiret Yssen kvinnedagen med å holde et foredrag om likestilling hos Forum for kvinner og utviklingspørsmål (Fokus) etter at Petter Stordalen hadde «varmet opp» salen før henne.

Tilfeldighetene har nemlig ført til at Kvinnedagen er dagen før LO-sekretariatet skal diskutere Fougnerutvalgets konklusjoner. Yssen skal også holde en tale i Sarpsborg torsdag kveld. Men også her har det vært bråk på grunn av Valla/Yssen-saken.

LO forsøkte å hindre at Ingunn Yssen holder 8. mars-talen i Sarpsborg. Enden på visa ble at 8. mars arrangementet i byen er delt i tre. Dermed slipper LO å være representert under Yssens tale.

- Jeg er tilhenger av at alle skal feire kvinnedagen, det er min kommentar til det, sier Yssen om LO’s forsøk på å hindre henne i å tale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.