RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjemp mot Taliban isteden

Sist oppdatert:
Carl I. Hagen mener de afghanske flyktningene heller burde reise hjem og krige mot terrorister, enn å sitte foran Stortinget.

(iOslo.no) Lørdag kom de afghanske asylsøkerne til Stortinget og slo leir. Afghanerne kjemper mot tvangsretur til hjemlandet og sier de vil sitte der til politikerne finner en løsning på problemet.

Carl I. Hagen derimot vil fjerne afghanerne fra plenen umiddelbart. Visepresidenten la tirsdag frem forslag for Stortingets presidentskap tirsdag om å rydde plassen.

- Fjern dem
- Stortinget burde gjøre det klart at de ikke har noe grunnlag for å oppholde seg der lenger. Når Stortinget gir tillatelse til en demonstrasjon, må man holde seg til de tillatelser som ble gitt, sier Carl I. Hagen til iOslo.no, som mener politiet burde ha fjernet afghanerne allerede.

Hagen vant ikke frem med forslaget sitt og ble stående alene med sitt syn i presidentskapet.

Dermed vil stortingspolitikerne ikke foreta seg noe overfor afghanerne med det første. Politiet har tidligere signalisert at de ikke vil fjerne asylsøkerne som nå bor i telt på gressplenen foran Stortinget.

- Reis hjem
Hagen mener afghanerne ikke har noe å gjøre her i Norge og oppfordrer dem til å reise hjem og kjempe mot Taliban.

- De burde reise hjem til Afghanistan hvor norske styrker kjemper mot terrorister. Der burde de melde seg inn i militæret eller politiet og støtte kampen mot Taliban, sier Hagen.

- Bobilturister
Visepresidenten hevder overfor dagbladet.no at Fremskrittspartiets Ungdom ville blitt fjernet umiddelbart hvis de hadde hatt en lignende ulovlig demonstrasjon.

- Og nå har vi i flere dager vært vitne til en demonstrasjon fra folk som ikke en gang har lov til å være i landet. Det neste blir vel at tyske bobilturister får slå seg til her, sier Hagen.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere