*Nettavisen* Nyheter.

- Kjersti Stenseng innstilt som Aps partisekretær

ETTERFØLGER RAYMOND? Kjersti Stenseng (40) fra Oppland blir etter det DN erfarer innstilt som Aps nye partisekretær. Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix)

- Kan ikke si noe før valgkomiteens konklusjon er klar.

Kjersti Stenseng (40) fra Oppland blir innstilt til stillingen som Arbeiderpartiets partisekretær, etter det Dagens Næringsliv erfarer.

Det skal være håndteringen av overgrepssaken med den tidligere Vågå-ordføreren Rune Øygard som har vært avgjørende for at hun foretrekkes som Raymond Johansen etterfølger.

Stenseng har sittet i Aps sentralstyre siden 2011 og var fram til i fjor fylkesleder i Oppland Ap. Hun har også vært statssekretær i Kulturdepartementet – og jobber i dag som HR- og frivillighetssjef for ungdoms-OL 2016 på Lillehammer.

Ingen kommentar

Overfor Dagens Næringsliv bekrefter Stenseng at hun har vært i kontakt med valgkomiteen, men hun vil ikke kommentere hvorvidt hun har fått beskjed om at hun blir innstilt.

– Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon for sentralstyret og eventuelle andre verv. Nå avventer jeg valgkomiteens konklusjon og kan ikke si noe før den er klar, sier hun.

Aps valgkomité ledes av Martin Kolberg, og målet er å levere innstillingen innen 1. mars. Partiet samles til landsmøte 16.-19. april i Oslo.

To nestledere

Sentralstyret gikk i januar i år inn for å endre vedtektene slik at partiet kan ha to nestledere.

Etter dagens regelverk må nestlederen være en kvinne så lenge partilederen er en mann. Men ved å åpne for to nestledere, åpnes også døra for én av hvert kjønn.

Trond Giske regnes som sikker til å ta det ene nestledervervet, mens Hadia Tajik, Jette Christensen og Anniken Huitfeldt ligger an til å kjempe om det andre vervet i partileder Jonas Gahr Støres nærmeste krets av tillitsvalgte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.